Projob’s wens en agenda voor 2018

Projob’s wens voor 2018, blije mensen door goede verbindingen! 

Blije mensen door goede verbindingen is de visie van Projob en zal ook dit jaar weer onze grootste drijfveer zijn.

Wij gaan dat waar maken door de juiste persoon op de juiste werkplek terecht te laten komen, door mensen met zichzelf te verbinden door coaching en ontwikkeling en natuurlijk willen we ook graag waardevolle verbindingen leggen in ons netwerk van opdrachtgevers, bedrijven en organisaties. Dit doen we opnieuw door u, als onderdeel van dit netwerk, o.a. uit te nodigen voor themalunches waarin arbeidsmarktonderwerpen centraal staan.

Wilt u verzekerd zijn van een plaats aan onze tafel dan kunt u zich nu alvast opgeven want onze tafel heeft een beperkt aantal plaatsen. Heeft u nog nooit deelgenomen dan is het goed om te weten dat wij de themalunches kosteloos aanbieden.

Wat hebben wij dit jaar op de agenda staan?

  • 20 februari 2018: Privacy wetgeving (Engelstalig)
  • 10 april 2018: Is speciale aandacht vanuit HR en MT voor vrouwelijke werknemers in de overgang terecht?
  • juni 2018 (datum volgt): Employer branding & Candidate experience (Engelstalig)
  • oktober 2018 (datum volgt): Werkgelukdeskundige, een nieuwe functie die niet voor niets is ontstaan. Hoe staat het met het werkgeluk in uw organisatie?
  • november 2018 (datum volgt): Digital Onboarding (Engelstalig)

HR professionals in de advocatuur

Jaarlijks organiseren wij ook een aantal bijeenkomsten voor HR professionals in de advocatuur. Deze groep wisselt op deze bijeenkomsten specifieke kennis en ervaringen uit waar HR professionals mee te maken hebben in de advocatuur. Noteer maar vast in de agenda en nieuwe deelnemers zijn van harte welkom. U kunt zich ook aanmelden voor de LinkedIn groep HR professionals in de advocatuur en zo alle berichtgeving volgen.

  • 15 maart 2018: lunch van 12.00- 14.00
  • 4 oktober 2018: lunch van 12.00- 14.00