Training Wees je eigen Goeroe

Marnix Lamers

Marnix Lamers is inspirator, trainer en facilitator. Marnix geeft unieke impulsen aan groepen door middel van zijn lachworkshops, maar ook in verander- en cocreatieprocessen van organisaties. Zo begeleidt hij dynamische sessies waarin empowerment, bewustwording en onderlinge communicatie centraal staan.

Wees je eigen Goeroe 

Welke ruimte betreden we als we zelf mogen organiseren? 

Er is veel behoefte aan handvatten om (verder) aan de slag te gaan met zelfsturing, eigen verantwoordelijkheid en eigenaarschap. De oude hiërarchie verdwijnt. Maar nooit ineens.
Wanneer is de tijd rijp? Hangt dat ook niet af van ons vertrouwen in de meester in onszelf?

Speel met de rollen die je kunt vervullen – inclusief de rol vanuit je werkelijke talent. Ontdek zo een nieuw potentieel. Vanuit gelijkwaardigheid, met de lust om te onderzoeken en te genieten. 

In deze training zet je als team 4 stappen: 

 1. Spelen met het fenomeen Goeroe (lees ook: baas, leraar, directie, expert, deskundige, hogere macht….), volgeling (lees ook: werknemer, ondergeschikte, etc) en teachings (lees ook: ‘de laatste inzichten’, opdrachten van hogerhand). Stap samen in een nieuwe ruimte. Uit je beperkende rol. Ervaar je eigen meesterschap.
 2. Vertaling naar de werkomgeving: is het fenomeen Guru alleen een leukigheidje, een metafoor of….is er meer aan de hand? Waar schakelen we onszelf uit in (werk)relaties?
 3. Zelfsturing en zelforganisatie: hoe is de behoefte daaraan en ruimte daarvoor in jullie team en organisatie? Welk Guru- en volgeling-gedrag is er?
 4. Wat kan er anders? Denk aan:
  - Meer zelfsturing / eigenaarschap / eigen verantwoordelijkheid
  - Minder daarvan
  - Andere invulling / anders begeleid
  - Op andere manieren bevorderen ervan.

Lengte trainingen: dagdeel 4 uur / hele dag 8 uur.

Er is allerlei follow up mogelijk: Verdiepingstraining, Walk Around Training, intervisie, coaching etc. 

Ervaar een zeer originele en nuttige training…be your own guru!