Stoomcursus Presenteren

Stoomcursus: Presenteren met Plezier 

Presenteren, spreken voor een klein of groot publiek, lijkt een hele kunst. Toch hoeft dat niet zo te zijn. Communiceren hoort bij het leven, het is zelfs wat je noemt: een overlevingstool, en we gebruiken dat de hele dag.
Waarom zien we dat dan ineens anders als we het ‘presenteren’ noemen, of ‘spreken voor een groep?’ Heel simpel: we gaan er over nadenken. We gaan teveel in ons hoofd zitten en gaan ons afvragen of het allemaal wel klopt wat we zeggen, of we de juiste woorden kiezen, de juiste toon aanslaan, de feiten op een rijtje hebben en ga zo maar door. We maken onszelf daar eerder onzeker mee en gaan onnatuurlijk communiceren.

De kunst is dus om weer uit je hoofd te gaan en er geen opsomming van kennis, feiten en cijfers van te maken maar een samenhangend verhaal. Natuurlijk gebaseerd op heldere informatie maar ook vanuit het gevoel dat daarbij hoort. Dat is de manier waarop je je publiek gaat boeien, je de aandacht van ze krijgt en je contact maakt.
Een hele feitelijke presentatie werkt dan ook zelden inspirerend omdat mensen er nog geen gevoel bij krijgen. Ze proberen het te bevatten en zijn dan soms nog ver van de samenhang verwijderd.

In de stoomcursus: Presenteren met plezier, leren we vanuit de basistheorie van Storytelling hoe je een verhaal (zelfs als het hele feitelijke informatie is) toch met gevoel over de bühne krijgt.
Daarnaast gaan we aan de slag met houding, ademhaling en stem- en taalgebruik.

Resultaat: Je gaat met meer zelfverzekerdheid en daarom met meer plezier op een meer natuurlijke wijze presenteren. Je legt de verbinding met je publiek dat daardoor de informatie gemakkelijker gaat begrijpen en onthouden.

Trainers:

Esther Werneke2 (201608181024472447) Esther Werneke is opgeleid aan de Kleinkunst academie en werkt voor theater, scholen en bedrijven. Voor Projob doet zij Business development, warme en koude acquisitie en geeft zij trainingen in pitchen, netwerken en hoe jezelf met overtuiging te presenteren door houding, ademhalingstechnieken en stem- en taalgebruik. Tevens werkt zij als trainingsactrice. 

Els Brouwer Blog Els Brouwer is arbeidsmarktspecialist en Chief Storytelling Officer bij Projob. Zij is tevens examinator bij de leergang van de Storytelling Academy en zet Storytelling in als een relevant inzichts- en verbindingstool omdat verhalen betekenis geven aan (werk)leven, en doelstellingen. Els geeft trainingen en presentaties over haar serie eBooks: Arbeidsmarkttopics & Natural Storytelling.

Duur: 1 dagdeel (3,5-4 uur)
Aantal deelnemers: max. 8
Locatie: nader overeen te komen
Kosten: op maat.