Training Verzuim begeleiden

Resultaten beïnvloeden vanuit leiderschap
Jacqueline van’t Spijker is organisatiepsycholoog en zelfstandig HR professional en werkt samen met organisaties en zelfstandigen om veranderingen in beweging te brengen.
Tet van der Donk is trainer en trainingsactrice. In de afgelopen 25 jaar deed zij een ruime ervaring bij diverse onderwijsinstellingen en dienstverlenende organisaties.

Wat kun je nog wel? Teamtraining verzuim begeleiden

Deze training is een maatwerk team training, speciaal afgestemd op kleine Management Teams (4-6 pers) die eenduidig en motiverend willen communiceren over eigenaarschap en inzetbaarheid bij ziekte. Er is aandacht voor rolverdeling tussen Manager, MT, Arbo arts en andere betrokkenen, met als kernvraag: Wat kan de betrokken medewerker nog wel?

Een eenduidige en gerichte aanpak vanaf het moment van ziekmelding tot en met het moment van terugkeer naar het werk, kan een herstelproces aanzienlijk versnellen. Tevens komen omgaan met ‘grijs verzuim’ en loopbaanvraagstukken naar aanleiding van verzuim aan de orde. In deze training wordt gebruik gemaakt van de principes uit het boek ‘De manager als medicijn’ geschreven door Arno Zijderveld. 

Theorie en praktijkoefeningen, alsmede rollenspellen met casuïstiek uit uw dagelijkse praktijk vormen het uitgangspunt, zodat u direct na de training een aanpak klaar hebt liggen voor het eerstvolgende gesprek met uw zieke medewerker.

De training is altijd maatwerk, toegespitst op de situatie in uw organisatie, en doorloopt doorgaans deze onderwerpen:

 • Hoe draagt u als MT de visie op verzuim uit?
 • Het proces en de gesprekken die worden gevoerd bij 
  • preventie
  • ziekmelding
  • plan van aanpak en plan van aandacht
  • begeleiding na terugkeer
  • loopbaanvraagstukken gerelateerd aan verzuim

Wanneer en waar? 
Na een eerste verkennend gesprek maak ik voor u een voorstel, op maat gemaakt voor de doelen die u wilt realiseren op het gebied van verzuim en herstel in uw organisatie.

Kosten
Naar aanleiding van het gesprek en het voorstel maak ik voor u een opgave van uw investering.