Column Marja - Persoonlijk leiderschap

Marja Beumer

Persoonlijk leiderschap, we kunnen er niet meer omheen! 

In de arbeidsmarkt klinken twee woorden: persoonlijk leiderschap. Waarom lijkt dat ineens een hype te zijn? En is het ook een hype?

Als we kijken naar wat organisaties nu en in de toekomst als werkomgeving moeten kunnen bieden om aantrekkelijk te blijven, dan zijn dat o.a.: eigen verantwoordelijkheid voor organiseren en handelen, beloning voor ontwikkeling en duidelijkheid dat stilstaan consequenties heeft. En wat medewerkers nu en in de toekomst aan competenties nodig hebben zijn: ondernemen, vastberadenheid, zelfstandigheid, wendbaarheid en discipline. Kortom: voeg beiden samen en je komt uit op persoonlijk leiderschap.

Als ondernemer geloof ik in het belang van het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap van mijn werknemers via trainingen, kennis delen en hen de ruimte geven. Persoonlijk leiderschap gaat namelijk ook over weten wat je wilt, wat jou drijft en daarop de regie in handen nemen over eigen leven en werk. Hoe fijn is het om als ondernemer samen te werken met mensen die bewust ervoor kiezen om in jouw organisatie te werken? Die zich willen ontwikkelen en daarmee de organisatie steeds verder met elkaar naar een hoger niveau brengen. Persoonlijk leiderschap is geen hype, het wordt alleen maar belangrijker.

Wilt u hierover van gedachten wisselen? Ik ga graag met u in gesprek, telefonisch op 020-5738300, per mail via welkom@projob.nl of via het contactformulier.