Klant in het spotlicht

Klant in het spo(r)tlicht 

Eerder hebben wij in onze nieuwsbrief klanten het woord gegeven om hun kijk op HR te belichten. Dit jaar geven wij aandacht aan een paar van onze klanten, die naast hun HR werk iets bijzonders doen vanuit maatschappelijke betrokkenheid. 

Yvonne Cassee Marks is HR Manager bij MMD Monitors & Displays Nederland B.V., een full-time positie (32-40 uur) in een dynamische organisatie. Daarnaast is zij ski-coach; een bijzondere!

Yvonne geeft niet alleen skilessen aan mensen met skiangst, maar ook aan mensen met een lichamelijke beperking.

Onlangs is in het februari nummer van het tijdschrift Psychologie het onderwerp skiangst belicht aan de hand van een interview met Yvonne Cassee Marks.

Een quote: ‘Cassee-Marks is een van de Nederlandse skileraren wier skilessen niet alleen zijn gericht op de fysieke maar ook op mentale technieken. Waar ben je precies bang voor? Hoe staat die angst in verhouding tot de feiten? Hoe neem je de controle weer terug? Maar de belangrijkste regel bij Cassee-Marks is: lachen. ‘Je doet het voor de lol! Ik wil dat plezier terughalen’.’

En dat lukt haar uitstekend, te zien aan de emails die ze ontvangt van ex-cursisten, waarin ze schrijven dat ze weer met plezier van de berg afgaan.

Vanuit haar eigen bedrijf The Ski is the Limit, worden de volgende goede doelen ondersteund, d.m.v. op vrijwillige basis lesgeven.

  • De Vereniging Gehandicapte Wintersporters (VGW) bij De Wolfskamer in Huizen en kinder- en jongerenreizen in Oostenrijk.
  • De WintersportFundag van de Johan Cruyff Foundation & Nederlandse Skivereniging (NSKIV) bij Snowworld Zoetermeer.
  • Het revalidatiecentrum Heliomare bij Snowplanet Spaarnwoude.

Hiernaast wordt - door middel van o.a. donaties – voor kinderen, jongeren en volwassenen met een lichamelijke handicap gratis skiles verzorgd bij een skibaan in de buurt.

Yvonne Cassee met leerling

Zelf hebben wij Yvonne regelmatig met veel gevoel en passie horen praten over de skibegeleiding die ze geeft aan mensen met een (vaak zware) lichamelijke beperking. Yvonne gaat met hen op groepsreis en geeft dan les in het buitenland. Zo’n reis eindigt altijd in een feest, niet alleen voor de deelnemers maar ook voor haar. En eigenlijk ook een beetje voor ons op het moment dat wij hiervan de prachtige en ontroerende foto’s en filmpjes mogen zien!