Ontmoet de Toekomst

Ter gelegenheid van hun voorzitterswissel, heeft de ABU in mei 2014 een boek over de flexibele arbeidsmarkt van de toekomst uitgebracht met de titel: Ontmoet de Toekomst. Dertien deskundigen, waaronder Marja Beumer, zijn gevraagd om hun visie op de arbeidsmarkt van de toekomst te geven. De resultaten van het TNO onderzoek De toekomst van flex zijn ook in dit boek terug te vinden.

Projob is sinds de oprichting lid van de ABU. Marja Beumer werd gevraagd hoe zij kijkt naar de samenwerking met ZZP'ers. Zelf noemt zij deze groep liever ZP'ers, want waarom steeds die benadrukking op het ontbreken van personeel? Zelfstandige Professionals, dat is waar ze voor staan. Zij gelooft dat deze zelfstandige vorm van werken in de toekomst alleen maar groter wordt. Ze vindt het inspirerend om met ze samen te werken en ziet ze als partners in business.

Een andere tendens die volgens haar verder zal doorzetten, is de ontwikkeling van het nieuwe werken. En daarbij denkt ze niet zozeer aan thuiswerk en flexibele werkplekken maar vooral aan een andere kijk op werk: van winstmaximalisatie naar welzijnsmaximalisatie. Het gaat niet meer alleen om 'doen' maar vooral ook om 'zijn'. Mensen willen werk doen waar hun hart sneller van gaat kloppen.

Wilt u het hele interview met Marja Beumer lezen klik dan op deze link.

Wilt u het boek 'Ontmoet de Toekomst' lezen dan kunnen wij u daar een digitale versie van toesturen. U kunt dit opvragen door hier te klikken.