ITEA- International Talent Event Amsterdam

Op 16 mei jl. was in het Stadhuis van Amsterdam, het allereerste International Talent Event Amsterdam. Een initiatief van de Amsterdam Economic Board, VU, UvA, HvA en InHolland, met als doel de regio Amsterdam aantrekkelijk op de kaart te zetten om zo de internationale talenten niet alleen voor studie naar Amsterdam aan te trekken, maar ze daarna ook voor banen te behouden. Want dat we in de nabije toekomst deze internationale talenten hard nodig zullen hebben, is een feit.
Hiervoor werd aansluiting gezocht bij het bedrijfsleven dat kon intekenen als business partner. Ook Projob werd hiervoor gevraagd en heeft zich met veel enthousiasme aangesloten.

Burgemeester Eberhard van der Laan en Marry de Gaay Fortman, voorzitter VNO NCW regio Amsterdam verwelkomden in de raadzaal de 35 partners. Van der Laan haalde het belang van Human Resources aan, zij creëren de omstandigheden om talent tot bloei te kunnen laten komen.

Ruim 1300 studenten en 35 grote en minder grote bedrijven, zowel nationaal als internationaal, waren aanwezig. Projob had op meerdere gebieden een mooie inbreng, zoals:

  • Inzicht geven in de internationale arbeidsmarkt van Amsterdam door Saska Stuve en Esther van Schoonhoven. Zij zijn consultants van onze internationale afdeling en hebben honderden studenten aan hun stand te woord gestaan.
  • Workshop CV 3.0! door Tessa Mei Duzee en Aasna Mangal, twee ZP'ers die aangesloten zijn bij Projob. 100 studenten volgden de workshop en daarmee was de zaal vol.
  • Ook onze afdeling Loopbaancoaching en Training was vertegenwoordigd door Shereen Leissius. Zij gaf twee uur lang 1 op 1 speedcoaching aan studenten, over hoe zij zich het beste kunnen voorbereiden en presenteren bij het zoeken naar en solliciteren op een baan.

ITEA Partners

Het aansluiten als partner houdt voor Projob niet op met het event. Wij blijven meedenken en samenwerken met opleiders en de Economic Board. Shereen Leissius geeft, samen met Stephan Dumas, al een aantal jaren workshops aan de Hogeschool van Amsterdam om studenten beter uitgerust de arbeidsmarkt op te laten gaan. Dit kan zich nu uitbreiden naar de andere aangesloten opleidingsinstituten.