Workshop Mindful op de werkvloer

Carolien van Lith

Carolien van Lith is eigenaar van Clear Visions van waaruit zij personal coaching - counseling - mindfulness - kindercoaching - bedrijfscoaching - teambuilding - trainingen - talentontwikkeling - workshops (binnen- en buitenland) aanbiedt.

Mindful op de werkvloer
Het huidige bedrijfsleven wordt gekenmerkt door een hoge werkdruk, verwachtingen, prestatiegericht werken, reorganisaties, burn-outs etc. Iedereen ervaart in meer of mindere mate wel eens stress.
Soms is dat gezonde en tijdelijke stress m.b.t. een project of een klus. Vaak gaat het echter om een hoge werkdruk, onvoldoende rust, deadlines en overwerk. Wordt dat structureel dan gaat dat meestal ten koste van de effectiviteit en productiviteit en komen ook de onderlinge werkverhoudingen vaak onder druk te staan. Dan wordt werken onplezierig en een kwestie van stug doorgaan. 'Mindful zijn' op de werkvloer kan je dan helpen in je kracht en in balans te blijven en beter om te gaan met werkdruk en stress.

Wat is mindfulness?
De term 'mindfulness' wordt regelmatig gehoord. Maar wat is nu mindfulness en – belangrijker nog – wat kun je ermee?
Mindfulness is een bewuste en open aandacht die vrij is van veroordelingen. Mindfulness leert je bewust te zijn, je aandacht te richten en in contact te zijn met wat je ervaart. Mindfulness is nooit afhankelijk van wat er in je leven of op de werkvloer gebeurt. Het is een vaardigheid en een natuurlijke houding die je te allen tijde kunt toepassen.
Met een beetje oefening en discipline kun je ieder moment van de dag mindful zijn. In feite heb je niets nodig om mindful te zijn.

De workshop
In de workshop 'Mindful op de werkvloer' worden in 2,5 uur via een praktisch en dagelijks bruikbaar stappenplan handvatten gegeven om vanuit een andere mindset anders om te gaan met stress en werkdruk.

Locatie: bij u of bij Projob
Data: in overleg
Duur: 2,5 uur of anders op maat
Deelnemers: minimaal 6
Kosten: Offerte op maat

Waarom zou je willen gaan lachen in een workshop?

Een goede vraag, want lachen kan iedereen al! Het vermogen om te lachen is veel ouder (van 2 tot 4 miljoen jaar geleden wordt geschat) dan het vermogen om te spreken!

 

Helaas is het lachen ons soms een beetje vergaan. In de praktijk van de dag vinden we van alles van onszelf, we hebben allerlei (voor)oordelen, projecties en sociale codes, die ons tegenhouden om vrijuit te gaan lachen.

En lachen is gezond! Het geeft ruimte, haalt spanningen weg en verbroedert.

 

U kunt met een groep lachen op bijv. een:

·         Team-, afdelings-, bedrijfsuitje e.d.

·         Bedrijfsfeest, jubileum e.d.

·         Teambuilding dag

 

     Wat er ontstaat:

ontspanning en opfrissing: alles lekker loslaten; even geen deadlines; en helemaal genieten van een verrassende workshop.

teambuilding: elkaar met andere ogen zien; verbinden; nieuwe energie voor de samenwerking.

vieren & gezelligheid: samen lachen is altijd een feest.

 

Locatie: bij u in het bedrijf of bij Projob.

Tijdsduur: 1,5 tot 2 uur. Korter kan ook.

Minimum aantal deelnemers: 10. max: in overleg. 

Kosten: op maat te maken offerte