Column Marja: Projob bestaat 20 jaar!

20 jaar

Dit wordt een kroonjaar voor Projob; 20 jaar! Maar ik ga geen uitgebreide terugblik beschrijven. De meesten van u ken ik inmiddels al zo lang dat u waarschijnlijk zelf onderdeel uit maakt van dit stukje geschiedenis. Dat is dan ook meteen het enige en belangrijkste wat ik er over wil zeggen: ik ben dankbaar voor alle bijzondere mensen en organisaties die ik heb leren kennen en die mee hebben gewerkt aan het verhaal, de ontwikkeling en het bestaansrecht van Projob. Ik heb van de hele afgelopen 20 jaar veel geleerd maar vooral ook ontzettend genoten. 

En nu op volle kracht verder, met veel vertrouwen en nieuwsgierigheid in en naar alles wat ons de volgende tien jaar te wachten staat. We zullen mee moeten kunnen en blijven bewegen in de in hoog tempo veranderende wereld. Een open mindset en het loslaten van overtuigingen zijn hierbij sleutelfactoren.
Ik werd me daar onlangs nog eens van bewust toen ik las dat de mens het enige wezen op aarde is, dat kan creëren en zijn dromen kan realiseren. Dat is zowel een geweldig talent als een uitdaging in een tijd met zoveel technologische ontwikkelingen, die het onmogelijke soms mogelijk maken.

We verschuiven ook weer langzaam van een Ik- naar een Wij-cultuur. Een van mijn wensen is, dat wij de aankomende jaren dan ook veel samen mogen werken aan nieuwe vormen van verbinding in ons vakgebied. De arbeidsmarkt is een belangrijk onderdeel in de samenleving, waar we allemaal deel van uitmaken. Daarom sluit een Wij-cultuur ook naadloos aan bij de doelstelling en droom van Projob.
Mijn doelstelling: met Projob streef ik naar werken vanuit het Wij-concept met welzijnsmaximalisatie voor ieder die met ons samenwerkt.
Mijn droom…… blije mensen door goede verbindingen!

 

Marja Beumer, Directeur Projob