Wijzigingen CAO voor uitzendkrachten

Wijziging CAO: Inlenersbeloning vanaf 30 maart 2015. 

Met ingang van 30 maart 2015 wijzigt de CAO voor Uitzendkrachten en is de inlenersbeloning vanaf dag één dat een uitzendkracht bij u gaat werken van toepassing.

Dit houdt in dat elke uitzendkracht vanaf het begin van zijn of haar werkzaamheden op een aantal punten gelijkgesteld moet worden met vast personeel bij dezelfde opdrachtgever in dezelfde functie.
Bent u momenteel een van onze inleners, dan nemen onze consultants binnenkort contact met u op, om u te informeren over wat dit voor u betekent. 

De punten van de inlenersbeloning nog eens op een rij: 

 • Salaris gelijk aan vast personeel in dezelfde functie.
 • ATV/ADV.
  Bij de meeste opdrachtgevers wordt ATV/ADV nu al in het loon van de uitzendkracht verdisconteerd.
 • Toeslagen voor overwerk, verschoven uren, onregelmatigheid en ploegentoeslag.
 • Initiële loonsverhogingen
  Bij een loonsverhoging voor vast personeel is de opdrachtgever verantwoordelijk voor het informeren van Projob omtrent de salarisverhoging voor de uitzendkracht. Dit betekent dat de uitzendkracht geen recht meer heeft op een salarisverhoging die voortvloeit uit de CAO voor Uitzendkrachten.
 • Periodieken
  De opdrachtgever is ook verantwoordelijk voor het toekennen van eventuele periodieken.
 • Kostenvergoedingen
  Netto vergoedingen die gelden voor vast personeel in dezelfde functie moeten ook aan de uitzendkrachten worden uitbetaald, mits fiscaal toelaatbaar. Dit gaat voornamelijk over netto vergoedingen voor reiskosten woon-werk, zakelijke reiskosten en zakelijke verblijfskosten.

Heeft u nu al vragen, dan kunt u die uiteraard aan onze manager Business Support Sonja Kos voorleggen: 020-5738333 of support@projob.nl