Paardencoaching - Leiderschapsontwikkeling

Linda Verdiesen

Linda Verdiesen is een van de oprichters van het Bureau van Betekenis. Samen met Simone van Loon en Leonique van Tol werken zij als drie (paarden)coaches/trainers  met elkaar samen, waarbij hun missie is: het zelfbewustzijn van mensen te vergroten zodat zij meer betekenis kunnen geven aan wie ze zijn.

Training: Leiderschapsontwikkeling met inzet van het paard. 

Wanneer je in verbinding komt met wie je werkelijk bent en je vanuit daar gaat handelen, stroomt de energie en heb je de meest toegevoegde waarde voor de organisatie en je medewerkers. 

Leiderschap begint in onze optiek daarom bij jezelf: vanuit zelfkennis → naar persoonlijk leiderschap → om vanuit daar jezelf en de ander leiding te geven.

In één korte sessie met een paard raken we deze drie niveaus aan. Je zult leren over jezelf én het effect wat jij hebt op de ander, door te gaan doen en te gaan ervaren. 

Paardencoaching in een leiderschapstraining levert het volgende op:

  • Inzicht in de natuurlijke stijl van leiderschap.
  • Inzicht in de positie die je inneemt ten opzichte van de ander.
  • Inzicht in innerlijke overtuigingen en onderliggende patronen.
  • Ruimte om te experimenteren met een andere stijl, positie, overtuiging en/of gedrag.
  • Inzicht in het effect van al deze elementen op jouw omgeving.
  • Je realiseren wanneer jij blokkeert of wanneer jij in je persoonlijke kracht staat.

Door het samen met collega’s te ervaren vergroot je het onderlinge inzicht en begrip voor elkaar. 

Wat gaan we doen:
Iedere deelnemer krijgt de kans om de interactie met een paard aan te gaan. Een paard heeft leiderschap nodig en is van nature gewend om direct te reageren op de intentie en de houding waarmee je hem tegemoet treedt. Daarbij heeft hij geen oordeel en geeft geen sociaal wenselijk antwoord: dat maakt de feedback heel zuiver.

Na reflectie op wat er gebeurt in de interactie tussen deelnemer en paard, is er ruimte om te experimenteren met andere overtuigingen, houding en/of gedrag. Het effect daarvan wordt dan ook direct voelbaar en zichtbaar.

Herken je dit?

Alleen al het idee om weerstand te krijgen weerhoud je ervan om met een klant in gesprek te gaan, want soms lijkt het wel of je tegenwerpingen aantrekt! Als je dan toch in gesprek bent, zegt de klant een andere leverancier te hebben waar hij erg tevreden over is en val je stil. Je begrijpt je klanten wel, zo zou jij misschien ook reageren op een verkoper.

 

 

Dit is wat je wilt!

Niet meer bang zijn voor bezwaren en tegenwerpingen. Weten wat je kunt zeggen als een klant met een bezwaar komt. Je wilt een bezwaar kunnen zien als een bonus die je zomaar in je schoot geworpen krijgt: een onderwerp wat bij de klant speelt en waar je het over gaat hebben! De volgende stap durven nemen: aandacht en commitment vragen voor je eigen product of dienst en daarna concreet het gesprek afsluiten.

 

In deze training leer je:

-          hoe bezwaren een bonus kunnen zijn

-          bezwaren te zien als een onderwerp om verder over in gesprek te gaan

-          hoe met je klant meebewegen en mee te nemen in je eigen verhaal

-          commitment vragen en concreet afsluiten

-          een positieve mindset ten opzichte van bezwaren te creëren

 

 

Datum: vrijdag 31 oktober 2014

Tijdstip: 9.00 tot 12.30 uur

Kosten: € 135 (Projob leden € 115) incl. Trainingsmap en certificaat

Locatie: omgeving Amsterdam

Min. 6 max. 10 deelnemers