Training Echte doelen zijn haalbare doelen

Donald Wijkniet

Donald Wijkniet is met zijn bedrijf LIMO Business gespecialiseerd in het ontwikkelen van mensen. Mensen in hun kracht krijgen door een gezonde leefstijl, goede gewoontes. Het werken vanuit je talenten en drijfveren is een absolute voorwaarde voor kracht. Echte kracht komt van binnen en is daardoor niet kopieerbaar. Deze kernkracht zorgt voor onderscheidend vermogen en aantrekkingskracht op klanten.

Training: Echte doelen zijn haalbare doelen

Doelen stellen doen we allemaal, of het nu privé of zakelijk is. Maar het grootste deel van doelen wordt vaak niet gehaald. Ligt dat aan onze inzet of aan het uithoudingsvermogen om door te kunnen gaan als het even tegenzit? Of was het al vanaf het begin een onhaalbaar doel en hebben we ons dat niet eens gerealiseerd?

Voor wie?
Deze training is bedoeld voor managementteams of afdelingen die zichzelf echte doelen willen stellen en deze dan ook kunnen bereiken.

Om tot echte doelen te komen hanteer ik drie modellen.

  1. De Piramide
  2. De Waarom vraag
  3. De Fishbone 

Bij het werken aan de Piramide gaan we op onderzoek uit naar het nut van wat je aanbiedt, de waarden van waaruit je werkt en de persoonlijkheidskenmerken die dat ondersteunen.
We gaan van rationele argumenten de vertaalslag maken naar emotionele. Gunning en vertrouwen zal je alleen krijgen als je emotioneel kunt overtuigen, vanuit je gevoel, omdat je je dan met de ander verbindt.

De Waarom vraag is een hele belangrijke vraag, dat hebben mensen als Steve Jobs en Simon Sinek laten zien. We gaan daarvoor op zoek naar de onderliggende redenen waarom je doet wat je doet. Welke drijfveren liggen er onder je gedrag, je aanpak, je doelen. Als je je authentieke antwoord op de Waarom vraag hebt gevonden dan zal je mensen kunnen raken en inspireren. 

Na het benoemen van de waarden van waaruit je werkt en een inspirerend verhaal over jouw Waarom, is het tijd voor het stellen van doelen!
Met gebruik van een Fishbone help ik je in een brainstorm uit te vinden wat er nodig is om doelen te realiseren. Wat moet er concreet worden gedaan voor het resultaat dat je nastreeft? Wat zijn je reëele doelen, echte doelen?
De Fishbone werkt als een managementtool; met KPI’s, wie is verantwoordelijk waarvoor, tijdsplanning en eventueel zelfs benodigd budget. Van een jaarplan naar een maandplan naar een weekplan.

Datum: nader te bepalen
Duur: twee dagdelen of van 9.00-17.00*
Locatie: bij Projob of nader te bepalen
Maximum aantal deelnemers: 12
Kosten: hele dag training: € 1.200,00 / In twee dagdelen per dagdeel: € 650,00

* Indien de workshop gedurende een hele dag wordt gegeven kan een lunch worden geregeld en zullen daar bijkomende kosten voor worden berekend.

Loesje - Donald