5 Sleutels naar de toegang tot Veerkracht

Foto Marieke Verhagen

Werken aan je instelling geeft beweging aan je opstelling.

Marieke Verhagen werkt sinds 2006 als (loopbaan) coach en trainer bij Projob. Als o.a. deskundige begeleider van Systemische Opstellingen helpt Marieke bij zowel individuele- als organisatie vraagstukken.

Training: 5 Sleutels naar de toegang tot veerkracht

Veerkracht kun je ontwikkelen als je je bewust wordt van je eigen doelen, talenten en van wat jou blij maakt. Veerkracht ontwikkel je ook als je weet welke positie en houding je inneemt ten opzichte van anderen en van gebeurtenissen om je heen. Zo vergroot je je vermogen om mee te bewegen als de wereld om je heen verandert. Veerkracht maakt iemand tot een persoon met veel kracht. 

In de training doorlopen we vijf stappen die ieder een sleutel tot veerkracht in zich hebben:

  1. Focus: Als je weet wat je wilt en waar je iets voor doet, geeft dat je power en doorzettingsvermogen. Waar werk jij naar toe? Hoe draagt jouw werk hiertoe bij? En wat zijn jouw talenten en competenties die daarbij helpen? Wat zou je nog willen ontwikkelen?
  2. Flexibiliteit: De wereld van het werk verandert continue, hoe vind je dat eigenlijk? Iedere verandering creëert een nieuwe kans. Vind jij dat ook? Dan bouw je aan je eigen veerkracht.
  3. Balans: Ben jij in balans als het gaat om opladen en ontladen/ geven en nemen/ flow versus spanning? Veer je weer gemakkelijk terug als je even uit balans raakt?
  4. Support: Het is een rijkdom als je goed weet wat en wie jouw steunpilaren zijn. Wat is jouw fundament van normen en waarden? Met wie verbind jij je en kun je dingen mee delen. Ken je ook je eigen grenzen? Meeleven betekent niet dat je iets van een ander moet overnemen. Blijf in je eigen kracht, dan geef je die ook door aan de ander.
  5. In actie komen: Je hebt jezelf weer eens goed onder de loep genomen, je weet waar je blij van wordt, wat nog aandacht verdient en hoe je het kunt aanpakken. Draai dan ook de laatste sleutel om en kom in actie! Je formuleert je eigen opdracht om in de praktijk mee aan de slag te gaan.

Er wordt de mogelijkheid geboden om na de training gebruik te maken van max. twee telefonische contactmomenten met de trainer. Daarin wordt coaching gegeven om de in de training geformuleerde opdracht in de praktijk te voltooien.

Duur: 9.30-17.00
Locatie: bij Projob of elders
Kosten: offerte op maat

Herken je dit?

Alleen al het idee om weerstand te krijgen weerhoud je ervan om met een klant in gesprek te gaan, want soms lijkt het wel of je tegenwerpingen aantrekt! Als je dan toch in gesprek bent, zegt de klant een andere leverancier te hebben waar hij erg tevreden over is en val je stil. Je begrijpt je klanten wel, zo zou jij misschien ook reageren op een verkoper.

 

 

Dit is wat je wilt!

Niet meer bang zijn voor bezwaren en tegenwerpingen. Weten wat je kunt zeggen als een klant met een bezwaar komt. Je wilt een bezwaar kunnen zien als een bonus die je zomaar in je schoot geworpen krijgt: een onderwerp wat bij de klant speelt en waar je het over gaat hebben! De volgende stap durven nemen: aandacht en commitment vragen voor je eigen product of dienst en daarna concreet het gesprek afsluiten.

 

In deze training leer je:

-          hoe bezwaren een bonus kunnen zijn

-          bezwaren te zien als een onderwerp om verder over in gesprek te gaan

-          hoe met je klant meebewegen en mee te nemen in je eigen verhaal

-          commitment vragen en concreet afsluiten

-          een positieve mindset ten opzichte van bezwaren te creëren

 

 

Datum: vrijdag 31 oktober 2014

Tijdstip: 9.00 tot 12.30 uur

Kosten: € 135 (Projob leden € 115) incl. Trainingsmap en certificaat

Locatie: omgeving Amsterdam

Min. 6 max. 10 deelnemers