Column Marja: Lean bezien

Ik heb in onze nieuwsbrieven van de afgelopen jaren veel ontwikkelingen met u gedeeld, die zowel buiten als binnen de muren van Projob speelden. Als je ze nog eens overziet, dan zie je ook goed hoeveel er veranderd is bij Projob wat betreft inrichting en omvang van onze diverse vormen van dienstverlening. Daarom werd het tijd om mijzelf de volgende kritische vraag te stellen: zijn we daar dan nog wel optimaal en efficiënt op ingericht qua processen? 

Het kon beter (maar eigenlijk kan het altijd beter). Barbara en Carlijn, bekende namen voor u misschien, hadden de ambitie om dit project binnen Projob op te pakken. Hun al aanwezige kennis van het werk en onze processen was een waardevol uitgangspunt, waardoor ik alle vertrouwen in hun aanpak had. Ze hebben inmiddels een Lean opleiding gevolgd en zetten de collega’s, inclusief mijzelf, op scherp wat betreft onze werkwijze.

Kent u Lean? Lean is een filosofie en vooral manier van werken waarbij alles en iedereen in de onderneming zich richt op het creëren van waarde in alle processen en het elimineren van verspillingen. Voor ons is het daarbij belangrijk om goed in kaart te brengen wat onze klanten nou echt willen. Dat klinkt misschien raar want dat zouden we toch moeten weten, denkt u misschien? Maar wij realiseren ons dat er niet alleen bij ons veel veranderd is, maar bij u ook en daarin willen wij natuurlijk nog steeds op de beste manier voor u van toegevoegde waarde zijn. We luisteren daarom graag met aandacht naar uw specifieke wensen en vragen.
Dus Lean bezien: wij gaan u wellicht ‘uithoren’!

Wilt u een keer met mij, Barbara of Carlijn, van gedachten wisselen over onze ervaringen met deze Lean methode, dan bent u van harte welkom.

improvement