Training Inzoomen op je werkomgeving

Foto Monica SchokkenbroekFoto Marieke Verhagen

Fotograaf Monica Schokkenbroek heeft ruime ervaring met het geven van cursussen en workshops aan verschillende doelgroepen en als docent aan o.a. de Gerrit Rietveld Academie. Zij werkt al ruim 20 jaar als fotograaf met diverse exposities en projecten in binnen- en buitenland. Zij heeft gestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie en daarna aan de Fotofactory, beide in Amsterdam. 

Marieke Verhagen werkt sinds 2006 als loopbaancoach en trainer bij Projob. Zij stimuleert mensen zowel om stil te staan en te reflecteren als om weer in beweging te komen, vanuit de combinatie van haar vakmanschap en haar professionele intuïtie. Zij maakt gebruik van verschillende methoden als NLP, oplossingsgericht werken, Systemische opstellingen en Transactionele Analyse.

Training: Inzoomen op je werkomgeving

Beelden zeggen soms meer dan woorden, ontroeren, verrassen en maken je aan het lachen. Beeldvorming over werk en collega’s kan heel bepalend zijn voor motivatie en samenwerking. Bij veranderende organisaties en afdelingen verandert ook de beeldvorming. Aan de hand van opdrachten gaan de deelnemers foto’s maken waarbij ze hun werkomgeving in beeld gaan brengen. Iedereen kan foto’s maken, maar ieder kijkt anders naar het beeld dat ontstaat.

Fotograaf Monica Schokkenbroek helpt en inspireert de deelnemers om met hun mobiele telefoon foto’s te maken die voor hun betekenis hebben. Teamcoach Marieke Verhagen begeleidt de gesprekken over de foto’s en hun betekenis. Een collage van de gemaakte beelden maakt de onderliggende thema’s bespreekbaar.

In deze training:

  • wordt door het maken van foto’s de kijk op werkomgeving in beeld gebracht;
  • wordt er gekeken naar de veranderingen waarmee de organisatie/afdeling te maken heeft;
  • wordt gekeken naar: hoe gemakkelijk gaat een verandering je af?
  • Bespreken we: naar welk beeld kijk je graag terug en welk nieuw beeld vind je lastig?
  • wordt er gewerkt aan versterking van saamhorigheid, open communicatie en zelfreflectie.

Duur: 1 dag
Kosten: offerte op maat