Workshop Lachen en EFT, dat klopt!

Marnix LamersMathilde Bosker

Marnix Lamers (Wayra Communicatie & Procesbegeleiding) en Mathilde Bosker (Passion4HR) hebben de handen ineen geslagen en een workshop opgezet, die de sterke kanten van lachen en EFT als praktische anti-stress tools combineert.

Workshop Lachen en EFT, dat klopt!

Voor wie is deze workshop?
Voor ieder die (soms) stress ervaart en daar zelf de tools voor in handen wil hebben om dat op een vrolijke en positieve manier een halt toe te roepen.

Doel & resultaat:
Stressvermindering, ter plekke en op de lange termijn. Simpele en bruikbare handvatten om stress blijvend te verminderen

Stress is een energie-killer. Het vernauwt je blik, beperkt je adem en haalt je uit je kracht. Gelukkig is er wat aan te doen via lachen en EFT: Emotional Freedom Techniques. EFT werkt door het kloppen op een aantal cruciale plaatsen in je gezicht, op je romp en je handen. In combinatie met het (voor jezelf) benoemen van de situatie die je wilt oplossen ontkoppel je de emotionele lading die hieraan vastzit waardoor fysieke klachten kunnen verminderen.

In de workshop:

  • Introductie en kennismaking; wat gaan we doen en waarom.
  • Rondje: wat doet stress met jou? Hoe ga je ermee om?
  • Voormeting op 5 aspecten van stress
  • Lachen met Marnix. Na een korte uitleg over wat lachen doet en verschillende lachvormen worden er ontspannende, speelse en bewezen oefeningen ingezet, spel- en lachyoga-vormen. Een belangrijk motto is: ‘lachen zonder reden’.
  • Kloppen met Mathilde. Na een korte uitleg over de achtergrond van EFT, wat het je op de lange duur kan opleveren, waarom er specifiek op sommige plaatsen van het lichaam geklopt moet worden en waarom het belangrijk is om situaties/emoties voor jezelf te benoemen, gaan we leren kloppen op de juiste manier en op de juiste plaatsen van het lichaam. Met zijn allen maar ieder voor zich.

Lachen en EFT, dat klopt! De combinatie van beide doe- voel- zelfhulpmethodes worden in oefeningen omgezet. Bv: Vind je het moeilijk om jezelf te laten gaan bij het lachen, voelt het als ‘gek doen’, schaam je je dan? Daar kan dan met EFT aan gewerkt worden.

Duur van de workshop: 1 dagdeel
Kosten: afhankelijk grootte groep en door u te bepalen locatie, offerte op maat