Programma Plezier na overblijven

Plezier na overblijven 

Na een reorganisatie krijgt het woord ‘overblijven’ ineens een andere lading, toch geldt ook hier de regel: eerst je bord leeg en dan plezier.

De medewerkers die blijven zullen ieder op een verschillende manier emoties ervaren. Boosheid, onzekerheid, pijn en soms ook blijdschap over nieuw geboden kansen. Maar wie durft blij te zijn als collega’s nog duidelijk met hun gevoel overhoop liggen?

Hoe kunnen de overblijvers samen een gelukkige overblijfklas gaan vormen? Doorslikken, verteren en dan gezond weer aan het werk, alleen in die volgorde werkt het. Loslaten is namelijk geen vanzelfsprekendheid en daar wordt nog wel eens aan voorbij gegaan. Loslaten kan alleen gebeuren als er iets wordt vastgehouden. Dat verdient daarom alle aandacht.

Loslaten

Ons programma is gericht op een gelukkige en gezonde doorstart van de totale organisatie. De toekomst van uw organisatie is in handen van uw medewerkers, de blijvers. Zij moeten de nieuwe organisatiedoelen, de herinrichting van hun team of eigen functie kunnen omarmen, zonder daarbij nog gehinderd te worden door onverwerkte emoties of onbegrip over wat er gebeurd is.
In ons programma doorlopen we een transformatiecurve, gebaseerd op een model van E. Kübler-Ross. Het instrument waarmee we de curve doorlopen is de Cirkel van verlies en plezier. 

Voor wie: Leidinggevenden & medewerkers die na reorganisatie samen verder gaan.

Resultaten

  • Een leeg bord, negatieve energievretende emoties kunnen verteerd worden.
  • Een nieuw recept om positief door te kunnen gaan.
  • Als blijver kun je nu als smaakversterker in het nieuwe recept je rol pakken.

Programma-opzet: de opzet van de incompany training is pragmatisch en praktijkgericht. De leidinggevenden gaan in een eigen klas van max. 12 personen in een eendaagse training met elkaar aan het werk, net zoals de medewerkers.

Iedereen wordt gestimuleerd om gevoelens te bespreken, te ontdekken in welke fase van de transformatiecurve zij zich bevinden en wat aandacht nodig heeft. Zij worden zich met elkaar bewust van de kansen die de veranderingen met zich mee brengen.

De inhoud van de totale training kunt u opvragen door hier te klikken.

De trainers:

Foto Marieke Verhagen Shereen Leissius Jan Huttenhuis Rolien Blanken

Werken aan je instelling geeft beweging aan je opstelling. Marieke Verhagen werkt sinds 2006 als (loopbaan) coach en trainer bij Projob. Als o.a. deskundige begeleider van Systemische Opstellingen helpt Marieke bij zowel individuele- als organisatie vraagstukken.

Je innerlijke ontwikkeling laten harmoniëren met je uiterlijke presentatie. Shereen Leissius werkt sinds 2010 als (loopbaan) coach en trainer bij Projob. Vanuit haar unieke kijk op de mens als totaal, innerlijk èn uiterlijk, coacht en begeleidt Shereen vakkundig naar oplossingen, inzichten en zelfvertrouwen toe. Zij beschikt daarbij over een grote kennis van de arbeidsmarkt en organisaties (HR).

Jan Huttenhuis is een senior-coach met 25 jaar ervaring in het begeleiden, adviseren, coachen en trainen van mensen; sinds 2008 als zelfstandig ondernemer vanuit zijn eigen praktijk. Mensen duurzaam "in beweging te krijgen" is zijn passie.

Rolien Blanken heeft vanuit haar achtergrond als Arbeids- en organisatiepsycholoog en HR Manager Talent Unlimited opgericht. Met talentmanagement richt zij zich expliciet op talenten en drijfveren van mensen en wil zij deze positieve kracht koppelen aan de ambities en doelstellingen van de organisatie. Zij werkt daarvoor o.a. met de Talentscan.