Workshop Embodied Cognition

Peter Rombouts

Drs. Peter Rombouts MCM CMC is veranderkundig organisatieadviseur en professioneel danser. In zijn interventies maakt hij onderstromen snel zichtbaar en bespreekbaar, waardoor er beweging komt in dat wat vastzit. Om verandering te kunnen realiseren moet je eerst doordringen tot de kern: waar gaat het hier nu echt over?

Workshop Embodied Cognition: ervaren, voelen en doorleven 

Om mensen anders te laten werken zijn we gewend om dit met woorden te doen. Bijvoorbeeld door het formuleren van de kernwaarden van de organisatie. Deze worden dan gecommuniceerd en vaak herhaald. Toch leidt dat zelden tot concrete gedragsverandering op korte termijn. Dit kan veel sneller.

In deze workshop worden relevante thema’s omgezet in beweging. Hierdoor leren mensen door te ervaren, te voelen en te doorleven. Op deze manier kan de stap naar ander gedrag in de dagelijkse pratkijk veel sneller gemaakt worden. 

Er wordt gebruik gemaakt van embodied cognition: door (anders) te bewegen worden andere delen van de hersenen geactiveerd en kom je tot inzichten die alleen met woorden niet naar boven zouden komen. Je leert op verschillende niveau’s tegelijkertijd: via het hoofd, hart en handen. 

Vooraf wordt geïnventariseerd welke thema’s relevant zijn voor de opdrachtgever en/of deelnemers. Dit kunnen bijvoorbeeld de organisatiewaarden zijn, de visie van de organisatie en belangrijke organisatiethema’s zoals zelfsturing, communicatie en samenwerking. 

In deze training leer je:

  • Hoe je verborgen wijsheid in jezelf en anderen vrij maakt
  • Voor jou relevante thema’s snel te doorleven en te begrijpen
  • Hoe je sneller tot gedragsverandering komt
  • Een andere manier van (diep) naar jezelf luisteren
  • Hoe je embodied cognition kan inzetten in de dagelijkse werkpraktijk

Datum: in overleg
Tijd: 1 dagdeel tot 2 dagdelen (afhankelijk van het aantal deelnemers)
Locatie: in overleg
Kosten: offerte op maat