Workshop Systemisch bewegen

Foto Peter Rombouts2

Drs. Peter Rombouts MCM CMC is veranderkundig organisatieadviseur en professioneel danser. In zijn interventies maakt hij onderstromen snel zichtbaar en bespreekbaar, waardoor er beweging komt in dat wat vastzit. Om verandering te kunnen realiseren moet je eerst doordringen tot de kern: waar gaat het hier nu echt over?

Workshop Systemisch bewegen: veranderen vanuit de onderstroom 

Hoe maak je bespreekbaar wat er in de organisatie leeft onder het oppervlak? Hoe verander je de organisatiecultuur? Hoe benutten we het onbewuste en ongebruikte potentieel in mensen, teams en organisaties? 

In de workshop wordt deze impliciet en onbewuste informatie over de organisatie als geheel direct toegankelijk door het gebruik van beweging en worden complexe vraagstukken uit de organisatie zeer snel tot de kern teruggebracht. 

Zoals lichaamscellen uniek zijn én tegelijkertijd identieke informatie bevatten over het lichaam als geheel (het DNA), zo bezitten mensen in organisaties ook gedeelde informatie over de organisatie als geheel. Echter, dit leeft vaak onbewust. Om met deze informatie in contact te komen zetten we beweging in. 

Daarnaast wordt helder welke mogelijke volgende stappen genomen kunnen worden om verder te komen in het vraagstuk (op persoonlijk, team of organisatieniveau) en hoe dit te vertalen is naar de dagelijkse praktijk. 

Deze workshop start met vragen van de deelnemers, het team of de organisatie. Dit kunnen vragen zijn over onder andere:

  • samenwerking,
  • herhalende problemen (wij lopen steeds tegen hetzelfde aan),
  • belangrijke beslissingen,
  • strategievorming,
  • formuleren van Why, How, What,
  • vastzittende verandervraagstukken.

De kracht van deze workshop is de snelheid waarmee onderliggende thema’s zonder weerstand bespreekbaar gemaakt worden.

Datum: in overleg
Tijd: 1 dagdeel tot 2 dagdelen (afhankelijk van het aantal deelnemers). In overleg is verdere begeleiding mogelijk.
Locatie: in overleg
Kosten: offerte op maat