Nieuwe wet DBA en modelovereenkomsten interim tak

De nieuwe wet DBA is in werking gegaan per 1 mei 2016 maar er wordt nog volop over gediscussieerd, ook in Den Haag. We zijn er duidelijk nog niet definitief klaar mee.

Wij hebben inmiddels de eerste nieuwe modelovereenkomsten afgesloten met zowel interimmers als opdrachtgevers.
Het is voor u belangrijk om te weten voor welk model overeenkomst wij hebben gekozen, aangezien dit alles te maken heeft met het risico op bv. naheffingen, dat met de nieuwe wet wellicht bij u komt te liggen als u een ZZP’ er inhuurt via een bureau.
Als intermediair kunnen wij kiezen uit het tussenkomstmodel waarbij het risico bij ons zal liggen, of het bemiddelingsmodel waarbij het risico bij u komt te liggen. 

Wij kiezen voor het tussenkomstmodel en waarom?
De visie van Projob is : blije mensen door goede verbindingen. Onze visie draait om kwaliteit, vertrouwen en betrouwbaarheid.
Wij vertrouwen op onze kwaliteit van selecteren en de betrouwbaarheid van de mensen die wij aan elkaar verbinden, anders maken wij onze visie niet waar.
U hoeft zich geen zorgen te gaan maken over mogelijk risico, wij maken graag een overeenkomst voor u op naar het tussenkomstmodel.

Vermindering risico bij overeenkomsten met ZZP’ers die u zelf werft.
U heeft ZZP érs die regelmatig rechtstreeks bij u werken of u werft ze zelf. Met de nieuwe overeenkomsten verschuift ook hier het risico op naheffingen bij vermoeden van een gezagsverhouding in de functie, verkapte dienstverbanden of bij administratieve nalatigheid, naar u toe. Wij kunnen dit risico bij u wegnemen door de facturatie over te nemen en met het hierboven genoemde tussenkomstmodel te werken. Uiteraard betaalt u in zo’n geval geen wervingskosten maar alleen de administratieve kosten. De ZZP’er blijft gewoon zelfstandig ondernemer.