Marja Beumer

 • Belangrijk in 2017: Wendbaarheid en Weerbaarheid maandag 30 januari 2017 12:08:00

  Voor mij wordt 2017 het jaar waarin het belang van wendbaarheid en weerbaarheid centraal staat. Veranderingen op gebied van werk en leven volgen elkaar steeds sneller op, ze raken ons de ene keer meer dan de andere keer maar we zijn er allemaal onderdeel van. Hoe gaan we daarmee om? Hoe blijven we niet alleen overeind maar houden we ook plezier in ons eigen proces binnen deze veranderingen? Ik denk door wendbaar en weerbaar te zijn, vooral mentaal. 

  In deze snel bewegende wereld is het goed om ons ervan bewust te zijn dat we niet alle touwtjes in handen kunnen hebben. Soms worden er ingrijpende keuzes voor ons gemaakt zoals het verlies van banen of het verdwijnen van beroepen. Het kunnen leren accepteren van iets dat we niet kunnen veranderen maakt ons mentaal weerbaarder en ook wendbaarder. Mindfulness, yoga en mediteren zijn hiervoor toegankelijke hulpmiddelen die ons bewustzijn vergroten over eigen gedrag, overtuigingen, gewoontes en de invloed daarvan op onze omgeving.

  Het komt er steeds meer op aan dat we beseffen dat we moeten Doen. Eindeloze overlegstructuren en lang de tijd nemen om keuzes te maken werken niet meer. Dan haalt de omgeving ons in. Hier komt het belang van mentale wendbaarheid om de hoek kijken. Natuurlijk krijgen we allemaal met teleurstellingen of verlies te maken en hebben we soms tijd nodig om die te verwerken. Ben je mentaal wendbaar en weerbaar dan helpt dat om sneller, sterker en met een positievere instelling verder te kunnen gaan.

  Ik ben daarom een grote voorstander van het ontwikkelen van onze mentale weerbaarheid en wendbaarheid zodat we op een veerkrachtige manier kunnen meebewegen met al die veranderingen op het gebied van werk en leven. We kunnen allemaal een manier zoeken die bij ons past. Zo werk ik er zelf aan door, ondanks mijn volle agenda, dagelijks te wandelen in de natuur. Daar zie ik om mij heen prachtige voorbeelden van de harmonie tussen stilte en constante beweging, die mij het inzicht bieden dat natuurlijke processen altijd doorgaan maar dat je een balans moet vinden. De natuur leeft op een Mindfulness wijze door te doen wat op dat moment nodig is. Als u een keer mee wil op een van mijn dagelijkse wandelingen dan nodig ik u van harte uit.

  Marja Beumer

  Reacties

  • Jopie Bijl
   zaterdag 18 maart 2017 13:57:23
   Beste Marja, Met veel interesse heb ik je artikel over wendbaarheid en weerbaarheid gelezen. Mooi verwoord, dat we in een snel en sterk veranderende maatschappij weerbaar en wendbaar moeten zijn. Tijdens de zoektocht waarmee ik de afgelopen jaren te maken kreeg putte ik ook uit de beweging en inspiratie die ik vind in de natuur. Door mindfull te kijken naar mezelf en hoe ik reageer op de bewegingen die om mij heen plaatsvinden. Zo vond ik met verwondering, het vertrouwen en de tijd die hiervoor nodig zijn. Evenals in de natuur waar alles gebeurt op het juiste moment. De eerste stappen op mijn nieuwe weg als zelfstandig ondernemer zijn gezet. Weerbaar en wendbaar voor een mooie balans in een nieuwe carrière waarin ik met veel plezier werk en van harte geloof in mogelijkheden en kansen. Door in beweging te blijven komen er prachtige nieuwe mensen op mijn pad. Daarvan ben jij er zeker een. Bedankt voor het inspirerende gesprek afgelopen week. Hartelijke groet, Jopie Bijl
  • marleen kaplan
   woensdag 19 april 2017 19:53:19
   Beste Marja, Je artikel m.b.t. wendbaarheid en weerbaarheid spreekt me aan. Vooral de afsluiting: een keertje met je mee wandelen. Vraag is dus, wanneer is daar de mogelijkheid om samen te lopen? Voor nu een heel hartelijke groet! Marleen Kaplan

  Plaats uw reactie

  Velden met een * zijn verplicht.