Flexflitsen

  • Met ingang van 1 januari 2017 kunnen bedrijven voor het eerst ook Eigen Risico Drager worden voor de WGA Flex. Tot nu toe kon dat niet en was het standaard ondergebracht bij het UWV. N.a.v. de vraag van een van onze klanten is het goed om nog even te verduidelijken of u hier mee te maken heeft voor de uitzendkrachten die u via ons inhuurt: Projob is degene die het loon uitbetaalt en dus ook de premie voor de WGA Flex afdraagt.
  • De wet DBA houdt de gemoederen van de flexibele schil van de arbeidsmarkt nog aardig bezig. Wij volgen de vragen die er gesteld worden in de tweede kamer en de meningen zijn nog volstrekt niet unaniem. Wij hebben de wet al eerder uitgebreid besproken maar houden u zeker op de hoogte als er veranderingen aankomen.
  • 50+: de uitzendbranche speelt een belangrijke rol in de allocatie van ouderen. Voor deze doelgroep is het nog steeds lastiger om werk te vinden. Daarom zijn er regelingen en subsidies die het interessant maken om ouderen aan het werk te helpen. Wij informeren u er graag over.

Contact

SK2.jpg

Heeft u vragen over wet- en regelgeving?

Neem contact op met Sonja Kos