Ontwikkeling is niet meer te stoppen, dat is zeker!

Onzekere toekomst zegt: Ontwikkeling is niet meer te stoppen, dat is zeker!

De voortdurende ontwikkeling van werknemers is een zaak van zowel werknemer als werkgever. Werknemers moeten zelf de bereidheid hebben om in beweging te komen en werkgevers zien dat aandacht voor de ontwikkeling van werknemers steeds grotere prioriteit heeft. Een belangrijk onderwerp voor beide partijen dus.

De afdeling Loopbaan Coaching en Training bij Projob heeft haar handen dan ook vol!

Waar zijn wij dan zo druk mee en hoe en hoe pakken wij dit aan?

  • Outplacement / Loopbaancoaching. Wekelijks werken een of meerdere van onze coaches op locatie bij onze opdrachtgevers of bij Projob aan outplacement- of loopbaancoaching trajecten, met naast het basispakket de trainingen en workshops uit de cocreatie. Wij zijn er trots op dat wij onlangs ook een mooie aanbesteding vanuit de overheid voor de komende jaren hebben binnengehaald vanwege onze 'eigen' kijk op coaching en outplacement.
    Individuele loopbaancoaching vindt wekelijks plaats op onze eigen locatie, deze aanvragen komen meestal vanuit medewerkers zelf.
  • Teamtrainingen. Onze vaste coaches: Marieke Verhagen, Shereen Leissius en binnenkort ook Bianca Bastiaans, maar ook onze coaches/trainers in cocreatie, geven wekelijks maatwerktrainingen aan teams o.a. ter verbetering van de samenwerking, communicatie, feedback geven en ontvangen. Hierbij maken ze soms gebruik van HR instrumenten zoals de PPA van Thomas International. Buiten deze wat meer traditionele trainingen is er veel vraag naar onze minder traditionele: Marieke Verhagen werkt o.a. met Donald Wijkniet samen waarin zij mensen niet alleen mentaal maar ook fysiek in beweging krijgen vanuit o.a. vechtsport. Op een heel andere manier doet zij dit samen met Peter Rombouts, waarbij mensen ook in beweging komen maar dan vanuit dans en systemisch denken. Shereen Leissius en Els Brouwer geven ‘train de trainer’ trainingen voor HR medewerkers om een nieuw recruitmentproces binnen de organisatie uit te rollen, gebaseerd op kennis van HR (Shereen) en Storytelling (Els) en hun beider grote Recruitmentexpertise en arbeidsmarktkennis. Els Brouwer trainde onlangs een groep van internationale Financiële analisten om vanuit narratieve communicatie en Storytelling hun presentaties van grote projecten overtuigender te maken.
  • Spousecare: Iedere maand, al sinds 3 jaar, geven Shereen Leissius en Saskia Stuve de workshop Spousecare, een kennismakingsdag met de Nederlandse arbeidsmarkt en hoe je daarin te bewegen, voor de partners van expats en uiteraard Engelstalig. Vanwege het grote succes is daar nu een tweede maandelijkse training aan toegevoegd: Jobhunting 2.0, using Social media, door Masja van Loon uit onze cocreatie.
  • Ondersteuning bij Reorganisatie. Wist u dat wij al meerdere transities bij grotere organisaties succesvol hebben ondersteund met programma’s om alle neuzen weer dezelfde kant op te krijgen, medewerkers die in nieuwe functies komen te trainen op competenties of inzicht geven in wat er in zo’n functie nodig is (zoals Leiderschapsprogramma’s), nieuwe samenwerkingen op de rails te krijgen.
  • Summerschools en leergangen. Projob heeft de afgelopen jaren Summerschool programma’s ingericht en uitgevoerd waarin medewerkers van een bedrijf gedurende een periode een keuze aan trainingen aangeboden krijgen. Projob is de regisseur, adviseert bij het samenstellen, maakt trainingen op maat en regelt alle trainers/trainingen gedurende de Summerschoolperiode. Daarnaast werkt Projob aan eigen leergangen en heeft het streven om dit jaar nog met een eigen Curriculum naar buiten te komen, maar denkt ook mee met opdrachtgevers om hun eigen leergang samen te stellen.
  • Trainingsoverzicht voor bedrijvenEn natuurlijk verzorgen wij ook ons twee maandelijkse overzicht van trainingen voor bedrijven. Hierin staan trainingen die zowel kant en klaar zijn als die op maat kunnen worden aangepast.

Wij zijn klaar voor de toekomst!