Voltijd vrijwilliger gezocht!

Het WNF plaatst een vacature voor een voltijd vrijwilliger, met opleidings- en werkervaringeisen en twitter staat er gelijk een dag lang bol van. Waarom kijken we hier nog zo van op? Het invullen van vacatures heeft in de afgelopen jaren vele vormen aangenomen; de flexibele contracten zijn bijna standaard geworden, als je cv geen blauwdruk van het (soms irreële) vacatureprofiel laat zien dan kun je het schudden en de oudere sollicitant wordt bij voorbaat al als ‘achtergebleven’ gezien. Het lijkt alsof we dat allemaal steeds gewoner vinden. Maar het verzoek om een voltijd vrijwilliger wekt plotseling een hoop beroering.

Vrijwilligerswerk heeft altijd bestaan en kan zinvol voor beide partijen zijn. Dat er professionele eisen aan gekoppeld worden zonder geldelijke beloning er tegenover te stellen is bedenkelijk. Zolang de werkeloosheid groeit zullen organisaties hier mee weg komen, ten nadele van de betaald-werkzoekenden. Als recruiter vraag ik me daarnaast af waar alle ontwikkelde inzichten blijven, over talentgericht werven, persoonlijke profielen in plaats van functieprofielen, het belang van bedrijfsculturen en de mensen zoeken die daar bij passen? En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Vrijwilligerswerk en stagebanen zijn misschien een begrijpelijke keuze van organisaties die onder druk staan. En dat stagiaires er op deze manier wel bij varen is natuurlijk een positief punt omdat de kans om ervaring op te doen essentieel is, zeker met de (te) kleine groene instroom die we tegemoet gaan. Maar wat is de waarde voor de groei van een organisatie door meer vrijwilligers aan te trekken? Commitment heeft met de flexibilisering al een andere betekenis gekregen maar staat nauwelijks ter discussie als het gaat om vrijwilligerswerk, hoe toegewijd sommige mensen dit werk ook zullen doen. Op het moment dat een betaalde baan in zicht is, zal de keuze snel gemaakt zijn.

Er is een online vacaturebank (meer dan duizend vacatures!) waar je als bedrijf ( tegen betaling) je vacatures voor vrijwilligers kunt plaatsen en er zijn organisaties die (tegen betaling) HR managers hulp bieden bij het maken van een vrijwilligersbeleid te maken. Er valt dus toch iets te verdienen in vrijwilligersland en zo bijzonder was de vraag van WNF blijkbaar ook niet. Maar de regelmatig op twitter terugkerende kreet was zeker raak; ’if you pay peanuts you get monkeys’ .