Het Nieuwe Werken is net werken

Of je nou directeur, manager of administratief medewerker was, nog niet zo lang geleden werkte je uitsluitend aan je eigen bureau. Daar stond in elk geval een foto van het thuisfront naast je personal computer. Je wandelde af en toe naar het koffieapparaat, dan hoorde je nog eens wat. Van 9 tot 5 was je present. En 's avonds was je vrij, je ging naar huis en dan nam je gewoon de telefoon niet meer op. Je werk en je privéleven waren strikt gescheiden, lekker overzichtelijk. Dat waren nog eens tijden.

Flexibele werktijden: zegen of vloek?
Hoe anders is het kantoorleven in 2013. Variabele werktijden zijn weliswaar goed voor de files, maar niet altijd voor de teamspirit. Vaak is het vechten om een vrij bureau, of anders een plaatsje in de loungehoek. En als je om 10 uur komt binnenwandelen, heb je gewoon pech gehad. Werkplekken zijn volkomen flexibel en je kunt alleen maar hopen dat de schoonmaker je toetsenbord heeft schoongemaakt. Maar er zijn ook voordelen: je kunt bijvoorbeeld heel goed een rapport schrijven terwijl je kind ziek in bed ligt. Of de smartphone opnemen voordat Pauw & Witteman begint.

Balans vinden
Vroeger heette het thuiswerken, maar Het Nieuwe Werken (HNW) is veel meer dan dat. Het wordt door Europese en nationale overheden gestimuleerd en gesubsidieerd. HNW is vooral een manier van denken: het gaat over het vinden van de beste balans. Door HNW functioneren werknemers optimaal, onafhankelijk van tijd en plaats. Bedrijven die willen overleven, moeten innoveren. Niet alleen hun eigen dienstverlening, maar ook in het denken over de inzet van personeel. De mens staat centraal. Tenminste, dat zeggen ze.

Terug naar kantoor
De praktijk is weerbarstig: er zijn alweer tegengestelde ontwikkelingen. Het bekendste voorbeeld is Marissa Mayer van Yahoo, die haar werknemers weer naar de kantoortuin heeft ontboden. HNW zou slecht zijn voor het moreel. De Nieuwe Werkers werkten helemaal niet meer, ze kwamen nooit meer op kantoor en hielden zich thuis ook onbereikbaar. Werknemers zijn ook mensen tenslotte.

En nu?
Inspiratie krijg je zelden in je eentje. HNW vraagt om een nieuwe benadering, waarbinnen resultaatgericht samenwerken en eigen verantwoordelijkheid sleutelbegrippen zijn.
Wat zijn jouw ervaringen met HNW? Ben je er blij mee of zie je vooral nadelen? Laat een reactie achter op dit blog!

Marjolein Veenma is zelfstandig tekstschrijver. Vanuit een achtergrond in de HR en recruitment (ook bij Projob) schrijf ik over ontwikkelingen binnen de arbeidsmarkt. Zie mijn LinkedIn-profiel