Werk vinden is ook een project op zich

We komen het vaker tegen dat organisaties en bedrijven steeds meer projectmatig gaan werken en zo ook hun personeelsbestanden strategisch en flexibel inrichten. En in de toekomst wordt dat waarschijnlijk alleen maar nog meer. Weer een vorm van flexibilisering. Als je dus nog aan het bedenken bent wat nu een handige opleiding is om aan je cv toe te voegen, dan is het antwoord: Projectmanagement.

Niet iedereen die in een project werkt gaat het project ook daadwerkelijk managen. De ondersteuners (of specialisten) die ingehuurd worden krijgen hun takenpakket met duidelijke deadlines aangereikt. 
Wat is dan het verschil met een uitzendkracht of een ZZP’er die een opdracht van tijdelijke aard gaat doen?

Tijdelijk werk of interim opdrachten worden vaak uitgezet om de continuïteit van werk te waarborgen. Vervanging van iemand die met zwangerschapsverlof gaat, uitval door ziekte of gewoon omdat ze de rol flexibel willen invullen. De functie bestaat meestal al langere tijd en de werkzaamheden zijn een constant onderdeel van de bedrijfsvoering.
Werken in een project, in welke rol dan ook, vereist een andere mindset. Je moet bereid zijn om je commitment te geven dat je de doelstelling van het project onderschrijft, je focus daarop richt en er alles aan doet om het te bereiken. Ook als je daarvoor soms uit je comfortzone moet stappen.
Welke eigenschappen moet je daarvoor bezitten?
Je vindt het lekker om naar een doel toe te werken, je houdt van een uitdaging en zet jezelf ook graag zo nu en dan op scherp. Je kunt prioriteiten stellen, onder druk werken als er een deadline aankomt en je laat je niet ontmoedigen als het niet meteen lukt. Je communiceert helder want een project wordt door meerdere mensen uitgevoerd. Je houdt overzicht. En na afronding stap je met evenveel enthousiasme weer in een nieuw project en begint de hele uitdaging weer van voren af aan. 
Kortom: je managed jezelf.

Projecten zijn niet nieuw. Maar dat organisaties de dagelijkse bedrijfsvoering projectmatiger inrichten is wel anders dan hoe het lang is geweest en daarmee ontstaat ook vanzelf weer een gangbaar ander type werknemer. We zijn nog lang niet uit geflexibiliseerd, dat is duidelijk. 
Voorlopig is het voor velen nog steeds een project op zich om alleen al aan het werk te komen. En voor die groep gaan heel veel van de bovengenoemde eigenschappen op. Je werkt naar een duidelijk doel toe, je geeft full commitment en je communiceert naar alle kanten dat je beschikbaar bent en zoekende. De belangrijkste: laat je niet ontmoedigen als het niet meteen lukt!