Vrouwelijke krijgers op de arbeidsmarkt

We bouwen langzaam maar zeker een vrouwelijk energietekort op de arbeidsmarkt op, zo is gebleken uit de toenemende leegloop van vrouwelijke arbeidskrachten in het derde kwartaal van 2014. De babyboomers leveren daar zeker hun aandeel in aan. Terwijl de instroom van vrouwen wel groter is dan die van mannen, loopt hun aandeel toch gestaag achteruit.

Er komen wel steeds meer vrouwelijke ondernemers. De tijd van het traditionele beeld van de man in driedelig pak als ‘baas’ loopt op zijn eind. Meer kleur, eigen stijl en zakendoen vanuit een wat meer vrouwelijke energie lijken het nieuwe ondernemersplaatje voor een groeiend deel in te vullen. De vrouwelijke ondernemers zijn vaak zonder personeel. En ook vaak hoger opgeleid, met kinderen. Ze gaan voor de flexibele arbeidsvorm en vullen het ook, meer dan de mannen, in deeltijd in. De mannelijke ondernemers hebben vaker personeel in dienst. Wat dat betreft is er nog steeds niet zoveel veranderd!

Wat tegelijkertijd sterker aanwezig is op de arbeidsmarkt, is de vraag naar specialisten. Mensen moeten ergens in excelleren, hun talenten inzetten. Al een tijdje woedt The War for Talent, de talentenoorlog, en de voorspelling is dat die alleen maar groter zal worden. Dat kan voor de groeiende groep van vrouwelijke toetreders best wel lastig worden, want wat ook nog steeds niet zoveel veranderd is, is dat vrouwen het moeilijk vinden om hun talenten te benoemen. Laat staan om ze in de schijnwerpers te plaatsen en als wapen in de strijd in te zetten. Maar dat is wel nodig.

Dus vrouwelijke toetreders: richt je energie meer naar buiten, wees daadkrachtig en zorg voor een ondernemende geest. Focus je op je droom en op waar je goed in bent en kijk of dat een goede combinatie is. Anders kun je het roer misschien beter omgooien want daar ligt dan niet je talent. En oefenen! Oefen op de recruiters van de voor jou passende bureaus. Maak daar je begin om op oorlogspad te gaan en probeer om je daar zo onderscheidend en persoonlijk mogelijk te profileren en vraag om advies.
En mannelijke toetreders: natuurlijk geldt dit advies ook voor jullie. Want iedereen kan wel wat hulp in deze onzekere maar zeker ook uitdagende arbeidsmarkt gebruiken.