Help! Positieve berichten over de arbeidsmarkt!

Er gebeurt iets vreemds in de uitzendbranche, de graadmeter van de economie. Er zijn deze week opnieuw positieve berichten gepubliceerd door de ABU (Algemene Bond Uitzendbureaus). We hebben 2014 met mooie cijfers afgesloten, een stijging in periode 13 (week 49-52) van het aantal uitzenduren met 11% en ook de omzet geeft diezelfde stijging aan ten opzichte van dezelfde periode van het jaar daarvoor. De administratieve sector verliest het met een hele mooie 8% stijging ten opzichte van de sector Techniek, die voor goud ging met 31% stijging!

Het is bijna schrikken. Sinds de crisis hebben we niet zo’n goed jaar gehad als 2014. Want het hele jaar door vertoonden de cijfers een stijging, niet alleen op het eind. Wat betekent dat? Betekent dat dat oude tijden langzaamaan gaan herleven? En zo ja, hoe gaan we daar dan mee om? Want de wereld heeft niet stil gestaan, dus kunnen we niet zomaar de ‘oude’ draad oppakken. We hebben onze kijk op leven en werk aardig bijgesteld. Bestaande normen en waarden hebben soms afgedaan of zijn juist belangrijker geworden. We zijn er aardig mee vertrouwd geraakt dat het lastig is om werk te vinden, dat bedrijven anders naar werk en functies kijken, dat salarissen hebben stilgestaan en bij startenden lager zijn dan daarvoor. Positieve arbeidsmarktberichten wekken gewoon een blij gevoel op wat we niet meer zo vertrouwen en ook soms niet helemaal herkennen. Vorige week lazen we nog dat er bij Vroom en Dreesman (wie is niet met dit warenhuis opgegroeid?) loonoffers gevraagd werden. Dan denk je alweer snel: hoezo, positieve berichten? Maar we kunnen er niet omheen, de markt beweegt, de cijfers stijgen en we mogen daar heus best blij van worden.

Bij Projob merken we de omslag ook, eerst geleidelijk en sinds eind 2014 ineens versneld. Wat opvallend is, is de toename van HR functies. Dat is ook een goed teken. Deze beroepsgroep kwam bij bosjes op straat te staan tijdens de crisisjaren. Bedrijven werden gereduceerd en HR veelal boventallig. Nu breiden bedrijven weer uit, dus er wordt weer voorzichtig naar groei toegewerkt.

Ik ken inmiddels veel HR professionals die het roer hebben omgegooid. Ze zijn er van alles bij gaan doen. Sommigen hebben hun huis verbouwd tot een B & B, anderen zijn workshops gaan ontwikkelen of zijn de coaching in gegaan. De lastige afgelopen jaren hebben ons zeker inventief gemaakt en ook geleerd om veel te relativeren.
Gaan deze mensen allemaal weer terug in hun oude vak als ze daar de kans voor krijgen? Of is er bij hun teveel veranderd? Willen we nog wel terug naar hoe het was, ik denk zomaar van niet.

Al zijn we er nog niet helemaal, we mogen er best met zijn allen weer in gaan geloven, we mogen ook genieten van wat er wel weer goed gaat. We herinneren ons zeker nog het oude liedje van hoe het in ‘de goede tijd’ kon gaan. Maar niet alleen de woorden zijn veranderd, de melodie inmiddels ook. En de nieuwe muziek die er voor in de plaats komt klinkt best goed, vind ik.