Crazy Recruiters gezocht

Here’s to the Crazy ones, zo begint de Think different campagne van Apple uit 1997. Ik kwam de quote vorige week weer eens tegen in het New Financial Magazine. Willem Vreeswijk belicht hierin de belangrijke rol die de Crazy ones spelen bij de noodzakelijke verandering van de financiële wereld. Maar hoe zit het met de Crazy ones die we nodig hebben voor de veranderende wereld van de arbeidsmarkt en met name die van recruitment?

Wie zijn de Crazy ones? Het zijn de mensen, de enthousiastelingen, die buiten de gebaande paden durven te lopen, met een eigenzinnige en creatieve geest. Degenen die geloven dat als je anders (of juist gewoon jezelf) durft te zijn en te doen, de wereld daar beter van wordt. In elk geval daardoor vernieuwt!

We roepen allemaal dat de arbeidsmarkt verandert, zich vernieuwt, maar hoe? Technologie heeft zeker veel verandering gebracht, vinden en gevonden worden gaat sneller, transparanter en massaler. Flexibilisering is gemeengoed geworden en een miljoen mensen noemen zich Zelfstandig ondernemer. Dat lijken spannende veranderingen maar ze gaan meer over de middelen om iets te bereiken dan over de kern waar de arbeidsmarkt over moet gaan. Die kern is de mens die plezier en voldoening wil halen uit zijn of haar werk en zo tot ontwikkeling kan komen. Persoonlijke aandacht, samenwerken, talenten ontdekken en erkennen, zingeving. Ook het zelfstandig ondernemerschap is voor een hele grote groep slechts een middel om aan het werk te komen, ze voelen zich geen ondernemer en vinden het moeilijk om zichzelf te verkopen. In die gevallen leidt het middel niet tot plezier en voldoening, eerder tot onzekerheid en stress.

We zitten aan alle kanten vast aan regels en aan een vastgeroeste kijk op de inrichting van werk. De politiek lijkt de koers van de arbeidsmarkt te bepalen; geen Flex maar Vast en de wet Werk en zekerheid probeert ons in een one size maatpak te hijsen, dat dus slechts een enkeling past. Binnen bedrijven is het CV nog steeds leidend, wat iemand tien jaar geleden heeft gedaan is nog altijd relevanter dan hoe hij nu in het leven staat en welke talenten hij graag in de toekomst zou willen ontwikkelen. Het lijkt erop dat deze tijd roept om Crazy Recruiters die de mens voorop durven te gaan stellen en luisteren naar wat ze echt vertellen in een sollicitatiegesprek. En die vervolgens hun nek durven uit te steken om het aannamebeleid binnen bedrijven bespreekbaar te maken en de kijk hierop te helpen veranderen. Crazy ones, Crazy Recruiters, die wegen openen voor gelukkige werknemers en gezonde organisaties!