Altijd welkom

We worden in HR en recruitment doodgegooid met de term ‘duurzame inzetbaarheid’ als het gaat om een leven lang werkplezier. Je kunt het soms bijna niet meer horen, hoewel de betekenis absoluut grote waarde heeft. Eerst dacht ik dat het aan het woord duurzaam lag, want dat wordt aan van alles geplakt, terecht en onterecht. Maar ik merk nu dat het woord inzetbaarheid me tegenstaat, een weinig menselijk woord, alsof je een pion plaatst. En daar draait het hier toch om, om mensen en hun plezier in werk.

Er is soms ook wat verwarring als het gaat over die duurzame inzetbaarheid. Er wordt vaak aangenomen dat het om oudere werknemers draait die nog kansen moeten krijgen of bijgespijkerd moeten worden op technologisch gebied om steeds langer door te kunnen werken.

Maar daar draait het niet alleen om. Het geldt voor iedereen, ook voor de starters op de arbeidsmarkt. Het is belangrijk om je te realiseren dat ontwikkelingen zo snel gaan dat je vanaf dat je begint met werken, je jezelf moet blijven bijleren. Ook kun je liever niet langer dan een jaar of vier in dezelfde functie blijven hangen, verrijk je kennis en ervaring constant. Dan word je vanzelf duurzaam inzetbaar.

HR en recruitment moeten zich daar bij aanname al bewust van zijn. Zorgen dat iemand zijn talent naar boven komt en dat dat past bij de organisatie en mag groeien, zodat iemand met een grotere rugzak vertrekt of doorschuift naar een andere functie dan hij of zij is binnengekomen.

Het maakt ook niet uit of je een vaste werknemer bent of in de flexibele schil werkt, in het laatste geval is het belangrijk dat je van werk naar werk kunt blijven gaan en niet van baan naar baan.

Als recruiter moet je dus goed weten wat mensen komen brengen en hopen te halen, niet alleen inhoudelijk qua kennis maar ook als persoon. Authentiek, jezelf kunnen zijn, is een belangrijke factor om plezier in je werk te hebben. Hetzelfde geldt voor het halen van resultaten, de verwachtingen moeten aansluiten op iemands competenties. Jezelf mogen ontwikkelen wordt hoog gewaardeerd. En vergis je niet in hoe belangrijk het is voor mensen om iets van zingeving in hun werk te ervaren, dat kan alleen als normen en waarden van de persoon overeen komen met die van het bedrijf.

We zijn er nog niet uit wat betreft een andere term, voorlopig zal het wel bij ‘duurzame inzetbaarheid’ blijven. Ik zou die twee woorden zelf graag veranderen in twee hele eenvoudige: altijd welkom!