Robotisering: geef mij maar een Archie

Robotisering, we worden er de laatste tijd flink mee om de oren geslagen. Een bedreiging of een kans? Daar zijn de meningen over verdeeld. Eigenlijk is robotisering helemaal niets nieuws. Sinds het allereerste begin van de industriële revolutie rond 1750, waarin we overstapten op machinaal vervaardigde goederen, is de stap naar robotisering al ingezet. De impact en de weerstand naar machines was even groot maar leverde uiteindelijk welvaart op. Robotisering gaat hier weer een stap verder in maar het zijn allemaal stappen die onderdeel uitmaken van hetzelfde, al zo lang lopende proces.

We vervangen steeds meer banen door computers en robots en naarmate die zelfsturing van processen steeds meer gerealiseerd wordt, lijkt het er tegelijkertijd op dat we die lijn ook naar werknemers doortrekken. We willen dat werknemers ook zelfsturend worden. Zelfsturende teams en zelfsturende organisaties, een toekomstbeeld dat inmiddels al realiteit begint te worden.

Het grote verschil is dat we met zelfsturende teams of werknemers juist het tegenovergestelde van robotisering willen bereiken. We willen niet meer dat er gewerkt wordt vanuit dat wat je opgelegd krijgt, waarin je soms echt geprogrammeerd wordt. We willen dat er gewerkt wordt vanuit eigen initiatief en verantwoordelijkheid, je talenten inzetten en creatiever worden. Het allerlaatste wat we willen is dat de menselijkheid verdwijnt, de authenticiteit en het unieke talent dat ieder met zich meebrengt. We willen juist dat mensen hun eigen zingeving in werk ontdekken omdat ze dan gelukkiger worden en daardoor ook beter zullen presteren.

We gebruiken het woord zelfsturend op dit moment constant in twee totaal verschillende betekenissen, tevens een verschil tussen robot en mens.

Recruitment is typisch zo’n vak dat zich lijkt te lenen voor robotisering. Toch is al gebleken dat juist de persoonlijke selectie onmisbaar is voor het beste resultaat en zelf geloof ik daar sterk in. Persoonlijke eigenschappen, competenties, authenticiteit, zijn meer dan ooit doorslaggevend voor een succesvolle match en worden nooit volledig aangeraakt in een geautomatiseerde selectie. Maar we kunnen er niet onderuit, automatisering vereenvoudigt wel een groot deel van het recruitmentproces en laten we daar vooral blij mee zijn.

Het woord robot wekt bij mij gek genoeg eerder sentiment op dan een toekomstbeeld. Het herinnert mij aan Archie, de man van staal. Een serie stripverhalen waar ik vroeger gek op was. De reeks gaat over een robot die werd gebouwd door professor C.R. Ritchie en die bediend werd door zijn neefje Ted en diens beste vriend Ken Dale. Een geweldige samenwerking en vriendschap tussen mens en robot, waar avonturen en grote heldendaden uit voortkwamen. Geef mij ook maar een Archie.