Vacature Notarieel Secretaresse Ondernemingsrecht

Stephan Dumas
Ben jij een enthousiaste junior secretaresse die snel kan schakelen, en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder!

Over de functie

Voor onze opdrachtgever, een juridisch en fiscaal adviesbureau in Amsterdam, zijn wij op zoek naar een Junior ondersteuner/secretaresse notariaat voor de afdeling Ondernemingsrecht.

Bij het notariaat ondernemingsrecht is men gespecialiseerd in het begeleiden en uitvoeren van oprichtingen, statutenwijzigingen, aandelentransacties, fusies en overnames, van begin tot eind en alle bijkomende werkzaamheden en is er specifieke kennis in huis om cliënten juridisch en fiscaal te begeleiden op dit gebied. Daarnaast adviseren zij over aanverwante aspecten zoals fiscaliteit, (grensoverschrijdende) structurering en financiering.

Binnen deze praktijkgroep en in deze functie ondersteun je een aantal kandidaat notarissen in hun dagelijkse praktijk en "ontzorg" je zo optimaal mogelijk op elk gebied. Het notariële team binnen deze praktijkgroep is jong en enthousiast. Het is een veelzijdige functie met een breed takenpakket en geen enkele dag is hetzelfde. Inhoudelijk is het interessant werk, ieder op zijn eigen niveau, kennis en interesse. Er heerst een open, informele sfeer waar men gelijkwaardig met elkaar omgaat en waar veel kennis wordt overgedragen en gedeeld. Het is accuraat en secuur werk. Als je de processen leert kennen, dan kan je bepaalde taken naar je toe trekken.

De werkzaamheden bestaan onder meer uit:
* Het aanmaken en bijhouden van dossiers zowel digitaal als hard copy.
* Monitoren van de retournering van volmachten/stukken en het controleren van de tekenbevoegdheid.
* Telefonisch contact met interne- en externe cliënten.
* Het klaar maken van de akten voor ondertekening en vervolgens diverse taken ter afhandeling van het dossier (versturen van stukken naar cliënten / wijzigingen doorvoeren bij de kamer van koophandel / bijwerken van registers van aandeelhouders).
* Je bewaakt het overzicht in de te hanteren procedures binnen een dossier en bereidt het zo ver mogelijk (zelfstandig) voor.
* Cliëntgegevens bijhouden (wettelijke identificatievereisten).
* Veelvuldig telefonisch contact met externe instanties (Kamer van Koophandel, rechtbanken en adviseurs).
* Het uitwerken/verzorgen van correspondenties (Nederlands én Engels).
* Opstellen van declaraties.
* Verzorgen van legalisaties.
* Telefonisch contact met interne- en externe cliënten.
* Archiveren van dossiers.
* Recherches Kamer van Koophandel en andere openbare registers.
* Ondersteuning bij transacties.
* Agendaplanning voor de (kandidaat)notarissen, voorbereiden van vergaderingen (intern/extern).

Onze opdrachtgever biedt je de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen, een uitstekende collegiale sfeer en een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket (met o.a. het fietsplan, collectieve verzekering, gratis fruit, yoga op de werkvloer en korting bij een sportschool). Daarnaast wordt er binnen deze organisatie gestreefd naar een gezonde work-life balance. Ook is zelfontplooiing erg belangrijk en een ambitieuze instelling wordt aangemoedigd. Naast de werkzaamheden is er daarom ruimte om je te ontwikkelen door het volgen van verschillende interne opleidingen en cursussen, eventueel aangevuld met externe opleidingen.

Over het bedrijf

Groot internationaal juridisch advieskantoor.

Contact

Woon je in de omgeving van Amsterdam, herken je jezelf in het profiel en voldoe je aan de functie-eisen? Reageer dan direct en voeg jouw CV en een korte motivatie toe. Binnen 5 werkdagen krijg je een reactie van ons. Je kan ook mailen naar welkom@projob.nl. Voor meer informatie zie onze website www.projob.nl of bel 020-5738300.
We zien je sollicitatie graag tegemoet!

Over deze vacature:

Aantal uren per week: 40
Salaris: max €2.800,- per maand op basis van 40 uur per week
Opleidingsniveau: MBO
Dienstverband: Vast
Standplaats: Amsterdam
Vacaturenummer: 17622