Projob

Naar Trainingsoverzicht

Stoomcursus Presenteren met plezier

  • 1 dagdeel
  • Offerte op maat
  • Persoonlijke Ontwikkeling
  • In overleg
  • max. 8

Presenteren, spreken voor een klein of groot publiek, lijkt een hele kunst. Toch hoeft dat niet zo te zijn. Communiceren hoort bij het leven. Het is zelfs wat je noemt een overlevingstool en we gebruiken dit instrument de hele dag.
Waarom zien we dat dan ineens anders als we het ‘presenteren’ noemen, of ‘spreken voor een groep?’ Heel simpel: we gaan er over nadenken. We gaan teveel in ons hoofd zitten en gaan ons afvragen of het allemaal wel klopt wat we zeggen. Of we de juiste woorden kiezen, de juiste toon aanslaan, de feiten op een rijtje hebben en ga zo maar door. We maken onszelf daar juist onzeker mee en gaan onnatuurlijk communiceren.
De kunst is dan om weer uit je hoofd te gaan en er geen opsomming van kennis, feiten en cijfers van te maken, maar een samenhangend verhaal. Natuurlijk gebaseerd op heldere informatie maar ook vanuit het gevoel dat daarbij hoort. Dat is de manier waarop je je publiek gaat boeien, je de aandacht krijgt en je contact maakt.

Onderwerpen die aan bod komen
In de stoomcursus Presenteren met plezier leren we vanuit de basistheorie van storytelling hoe je een verhaal (zelfs als het hele feitelijke informatie is) toch met gevoel over het voetlicht krijgt.
Daarnaast gaan we aan de slag met houding, ademhaling en stem- en taalgebruik.

Wat heb je geleerd?
Je gaat met meer zelfverzekerdheid en daarom met meer plezier op een meer natuurlijke wijze presenteren. Je legt de verbinding met je publiek, dat daardoor de informatie gemakkelijker gaat begrijpen en onthouden.

Praktische informatie
Duur: 1 dagdeel (3,5-4 uur)
Aantal deelnemers: max. 8. Deze workshop kan ook individueel worden afgenomen
Locatie: nader overeen te komen
Kosten: op maat