Projob

Naar Trainingsoverzicht

Training Met plezier de toekomst van je werk vormgeven

  • Offerte op maat
  • Teamtraining
  • min. 6, max. 10
  • Projob Amsterdam of elders in overleg
  • 1 dag

Waar kom ik vandaan, wie ben ik nu en hoe ziet mijn toekomst als werknemer eruit? Apreciative inquiry helpt bij het vinden van de oplossing voor nieuwe urgente vraagstukken. De methode vloeit voort uit de sociale psychologie en is een vorm van interventiekunde. Met appreciative inquiry verhoog je de eigen productiviteit en die van je team. 
Communicatie is de sleutel voor succesvolle veranderingen bij mensen, individueel, maar ook als samenwerkend team. De kern van appreciative inquiry is dat door systematisch te kijken naar dat wat jou of het team heeft gemotiveerd, welke successen zijn bereikt, waar mensen blij van werden of worden, er bij jezelf en bij het team gezamenlijk het verlangen wordt opgeroepen om een toekomstperspectief te creëren waarin dit een plaats krijgt. Zo word je opnieuw blij en succesvol. Door storytelling in te zetten geef je effectief vorm aan de communicatie. Daarbij is ruimte voor ieders eigen verhalen, zodat de theorie gaat leven en een krachtig veranderinstrument wordt.   

Onderwerpen die aan bod komen
Het oorspronkelijke model van appreciative inquiry:

Vanuit storytelling gaan we daar als volgt mee aan de slag: 
1. Discovery
Wanneer ontdekte je als kind iets waar je goed in was, trots op was en waar je blij van werd?
2. Dream
We gaan met elkaar herinneringen aan geluks- of succesmomenten naar boven halen uit ons werkverleden. Welke unieke en zelfs misschien nieuwe vaardigheden of talenten ontdekte je daarbij van jezelf?
3. Design
Als je kijkt naar jouw eigen vakgebied en/of organisatie in de toekomst, welke veranderingen zie je dan en welke competenties zijn daarvoor volgens jou nodig? Welke zijn daarbij voor jou of je team van belang voor het toekomstplan?
4. Destiny
We lopen de verhalen uit de drie eerste stappen van het appreciative inquiry model nog eens door en vormen daaruit ons eigen toekomstverhaal of het toekomstverhaal van het team.

Wat heb je geleerd?
Inzicht in wat mensen drijft, leidt tot meer productiviteit. Samen inventariseren we het beschikbare talent en brengen we competenties bij elkaar. Op basis van de verzamelde kennis ben je in staat een toekomstbestendig plan te maken voor je eigen koers en de samenwerking binnen het team of de organisatie.

Praktische informatie:
Duur: 1 dag
Aantal deelnemers: minimaal 6,  maximaal 10
Locatie: bij Projob of in overleg
Kosten: op maat, afhankelijk van groepsgrootte en locatie