Projob

Een vrouw met een duidelijke missie

Je zal maar een missie hebben zoals ik die heb en een bondgenoot vinden in Angela Maas - Cardioloog, Barbara Havenith - Gynaecoloog, en Han Mesters - Bedrijfskundige en Economisch Historicus. Wat een cadeau is dat!

Mijn missie is om te zorgen dat de levensfase van de werkende vrouw waarin de overgang een rol speelt, zeer serieus genomen gaat worden door zowel de vrouw zelf als de organisaties/bedrijven. En dan bedoel ik niet alleen de overgang want daar wordt gelukkig al veel over gesproken, maar dit gaat over een grotere beweging die op gang moet komen. 

In de eerste plaats zal de vrouw zelf hier meer aandacht voor moeten vragen en als dat gebeurt, moet ze ervaren dat haar vragen serieus genomen worden. Zij ervaart namelijk als geen ander hoe het is om 20 ballen tegelijk in de lucht te houden en om te gaan met alles wat om haar heen gebeurt. In deze bewuste levensfase gaan de kinderen vaak het huis uit of komen weer terug om welke reden dan ook, andere studie, andere liefde, etc. De mantelzorg kan een grote rol gaan spelen. Ruim 37% van de werkende vrouw is mantelzorger! Daarnaast moet iedere werknemer, dus ook de vrouw, zich constant blijven ontwikkelen omdat functies snel veranderen en je dus regelmatig nieuwe dingen eigen moet maken. De organisatie waar je werkt is voortdurend in beweging en dit vraagt ook aanpassing. Daarnaast ben je partner, moeder, dochter, vriendin, collega of leidinggevende en dan hebben we ook nog eens een 24 uurs-zender die wij social media noemen en die veel van onze aandacht vraagt. 

Als al deze aspecten een rol spelen dan is het een noodzakelijke basis dat je je 100% fit voelt om hier mee om te gaan. Echter, in deze leeftijdsfase komt ook in de overgang als een rode draad voorbij. Helaas ervaren ruim 80% van de vrouwen symptomen hiervan zoals slapeloosheid, onzekerheidsgevoelens, opvliegers, pijnlijke gewrichten etc. Ik vroeg mij al een tijd af: hoe blijft onze arbeidsmarkt, onze economie en maatschappij gezond als wij hier niet serieus aandacht aan gaan geven. Deze groep vrouwen betreft namelijk bijna een kwart (!) van onze beroepsbevolking.

Laat het dan maar mijn missie zijn om het bewustzijn hierover te vergroten en hier ook daadwerkelijk iets aan te doen. Dus een prachtige zaal gehuurd in het Concertgebouw en in drie uur tijd samen met Angela, Barbara en Han onze visie hierop gedeeld.

Ik voel mij enorm gesteund dat deze 3 mensen, ieder vanuit hun eigen vakgebied, het belang van aandacht voor deze levensfase onderschrijven. De noodzakelijke roep van Han voor meer feminiene waarden onderschrijf ik van harte. Meer empathisch vermogen bij leidinggevenden, bestuurders en management is onontbeerlijk in deze kwestie. Barbara gaf ons veel inzicht in wat er nu allemaal gebeurt in die 10 tot 20 jaar die de overgang duurt en dus deze levensfase behoorlijk beïnvloedt. 

Nou en dan kun je ook toch wel een beetje trots zijn dat je 5 minuten voor aanvang van je presentatie hoort dat Angela Maas, die na mij zou spreken, genomineerd is als Vrouwenvertegenwoordiger VN 2020! Zij gaf ons zeer duidelijk aan dat we toch echt moeten aannemen dat een vrouwenhart anders is dan een mannenhart en dus ook andere klachten geeft die helaas niet altijd goed herkend worden. Ook zij onderschrijft mijn missie dat we veel meer moeten praten over deze levensfase van de vrouw in haar totaliteit in plaats van alleen over de overgang. 

Voor mij is het eerste deel van mijn missie na deze bijeenkomst al meer dan geslaagd en het was er een met een gouden randje. Ik zal met nog meer energie als 63-jarige vrouwelijke ondernemer, arbeidsmarktspecialist, echtgenoot, zuster, dochter, collega, werkgever en vriendin, mij hard maken om deze levensfase de aandacht te geven die het verdient. Het houdt onze economie en maatschappij sterk en gezond. De vrouwen kunnen door meer serieuze aandacht voor hun “rollen” tijdens deze levensfase hun belangrijke bijdrage aan de arbeidsmarkt op een waardevolle manier blijven geven. Natuurlijk verdienen ook de mannen aandacht voor deze levensfase omdat zij ook last kunnen hebben van hormoonschommelingen en hierdoor meer stress ervaren. Wij helpen hierbij graag met onze programma’s voor de werknemers als voor de (mannelijke en vrouwelijke) leidinggevenden. U weet mij vast te vinden als u verder hierover in gesprek wil.