Waarschuwing voor vacaturefraude! Lees meer

Projob

ebook: leiding nemen of geven?

eBook: Leiding nemen of leiding geven?

Hoe ziet jouw (persoonlijk) leiderschap eruit? Neem of geef jij leiding? Als jij leiding geeft aan een team, welk type leider ben jij dan?

Neem jij leiding over je eigen leven? Weet jij wat of wie jou misschien tegenhoudt om dat op te pakken en het verder te ontwikkelen?

Bij persoonlijk leiderschap hoef je niet per se een team aan te sturen maar het kan natuurlijk wel. Persoonlijk leiderschap hoort eigenlijk bij iedereen, ook als je niet werkt.

Waar gaat persoonlijk leiderschap over?

We lopen door 10 eigenschappen heen die belangrijk zijn bij persoonlijk leiderschap. Twee voorbeelden hiervan zijn Zelfreflectie en Invloed.

Zelfreflectie is jezelf een spiegel voorhouden. Je kijkt naar wat je gedaan hebt, naar je motivatie om die keuzes te maken, hoe je daarin met anderen bent omgegaan en of je daarmee hebt bereikt wat je jezelf als doel had gesteld. Omdat het soms best lastig is om objectief naar jezelf te kunnen kijken, kun je ook een ander vragen om jou een eerlijke feedback te geven en ga daar dan eens oprecht naar kijken. Zelfreflectie is regelmatig nodig om goed persoonlijk leiderschap te ontwikkelen.

Invloed is een krachtig begrip, je kunt er dingen die voor jou belangrijk zijn mee voor elkaar krijgen. Het helpt je om je grenzen duidelijk te stellen en situaties te beheersen. Als je je er van bewust bent hoe invloed werkt, zowel verbaal als non-verbaal, dan kun je ook bewust ervoor kiezen of je je door iemand wilt laten beïnvloeden of niet. 

Opdracht: Maak voor jezelf een lijstje waarin je de 10 doorlopen begrippen onderverdeelt in: beheers ik / beheers ik nog niet.

Het eBook Leiding nemen of geven? biedt kennis, verhalen die verhelderen, vragen en opdrachten waardoor de lezer gemakkelijker inzicht krijgt in eigen gedrag over dit onderwerp.

Leiding nemen of geven? wordt ook als training vanuit Storytelling aangeboden. 
Klik hier voor meer informatie 

Om het volledige eBook á € 9,95 te bestellen, vul het formulier in via onderstaande button.