Waarschuwing voor vacaturefraude! Lees meer

Projob

outplacement

Outplacement 

Een outplacementtraject is een actieve ondersteuning bij verandering van werkkring. Outplacement biedt u de gelegenheid als goed werkgever om in geval van reorganisatie, verschil van inzicht en/of veranderde functie-eisen respectvol en met zorg afscheid te nemen van uw werknemer. Het recht op outplacement van de werknemer wordt vaak vastgelegd in een sociaal plan of vaststellingsovereenkomst. 

Fiscaal voordeel
De transitievergoeding die u aan betreffende werknemer moet betalen kan voor beide partijen voordeliger uitvallen indien deze onderdeel wordt van het outplacementbudget. Deze wordt dan namelijk belastingvrij, waardoor u minder gaat betalen aan sociale premies en de werknemer een groter bedrag netto uitgekeerd krijgt. 

Doel van ons outplacementtraject
Ieder individueel outplacementprogramma bij Projob is erop gericht dat uw werknemer aan het einde van het traject weer zicht heeft op een nieuwe positie op de arbeidsmarkt.  

Wij noemen een outplacement bij voorkeur 'nextplacement' om de nadruk te leggen op de positieve kant van zo’n verandering, een volgende stap.

Ons traject bestaat uit twee fases: 

1. Persoonlijke oriëntatie

Stilstaan bij de redenen van en emotionele reacties op het ontslag. Het verwerkingsproces op gang brengen. 

2. Externe oriëntatie

Concreet zoeken naar een baan en jobcoaching.

Daarnaast bieden wij nog een derde optie: een gevarieerd aanbod van individuele trainingen/coaching op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Hierbij kijken onze deskundigen ook naar de impact van voeding, stressreductie, hormonen en beweging.

Werkwijze
Na overeenstemming worden de werkwijze, het budget, de eventuele evaluatiemomenten en de duur van het traject bepaald, zodat vooraf voor ieder bekend is wat er kan worden verwacht.

Bemiddeling naar een nieuwe baan
Een voordeel van een traject bij Projob is dat wij ook bemiddeling op de arbeidsmarkt bieden. Er kan daarom direct kosteloos gebruik worden gemaakt van het vacaturebestand en het netwerk van Projob.

Wilt u meer weten of een traject aanmelden?

Informatie over andere diensten

                                 

COACHING

Wilt u meer informatie over coaching in uw bedrijf?

MAATWERKTRAININGEN

Onze trainingen zijn altijd op maat. Hier vindt u meer informatie over de mogelijkheden.

Wilt u meer weten over de werving & selectie van vast personeel voor uw bedrijf?