Waarschuwing voor vacaturefraude! Lees meer

Projob

Vitaal werken & de overgang

Voor en over vrouwelijke werknemers tussen 40-65 jaar

Vitaal werken & de overgang

Op dit moment zijn in Nederland ongeveer 1,8 miljoen werkende 40+ vrouwen. 80% geeft aan klachten te ondervinden van de overgang. Hierdoor lopen zij het risico om voor korte of langere tijd uit te vallen, wat leidt tot verhoging van verzuimkosten en bedreiging van de continuïteit bij organisaties. 

Niet alleen de vrouw die in de overgangsfase zit heeft te maken met de gevolgen hiervan. In de praktijk blijkt dat de invloed binnen organisaties groot is, ook voor leidinggevenden en HR-professionals. Hoe maak je de overgang op de werkvloer bespreekbaar en hoe zorg je ervoor dat de werknemer de juiste begeleiding krijgt?  

In het kader van duurzame inzetbaarheid en continuïteit is het belangrijk dat werknemers vitaal blijven.

Een groot deel van het ziekteverzuim bij 40+ vrouwen is toe te schrijven aan overgangsklachten.

Preventie zorgt voor het behoud van 40+ vrouwen in de organisatie en draagt bij tot diversiteit op de werkvloer.

Door gebrek aan kennis en door schaamte praat men niet met HR en leidinggevenden over overgangsklachten


Pro-Homeostase

Pro-Homeostase

expertisecentrum vrouw - werk - overgang

Om de dienstverlening uit te breiden is er speciaal voor de individuele vrouw, al dan niet in de overgang, het Pro-Homeostase expertisecentrum opgericht in de Van Baerlestraat. In dit expertisecentrum werkt een multidisciplinair team. Naast uitgebreide kennis op het gebied van stress, gezondheid, voeding en ontspanning is een gedeelte van het team deskundig op het gebied van werk, loopbaan en de arbeidsmarkt. Deze combinatie maakt ons expertisecentrum uniek in Nederland.

Er is een individueel maatwerktraject ontwikkeld waarin de leef- en werksituatie uitgebreid wordt doorgenomen en factoren die verstorend werken worden aangepakt. Door de brede kennis en jarenlange ervaring van het team blijkt in de praktijk, dat het maatwerktraject ook uitstekend geschikt is voor andere doelgroepen zoals millennials en mannen.  

Klik hier voor de website van Pro-Homeostase.

Wilt u meer weten over “Vitaal werken & de overgang”