Projob

ebook: netwerken, hoe werkt dat?

eBook: Netwerken, hoe werkt dat?


Wat is voor jou het doel van netwerken?
Ken jij je eigen doel?
En weet jij wat of wie jou misschien tegenhoudt om dat te bereiken?

Door het lezen van dit boekje word je je er misschien meer bewust van hoe jij naar netwerken kijkt, welke betekenis je eraan hecht, welke associaties (positief en negatief) het woord bij je oproept. Durf dit eens onder de loep te leggen en aan het eind opnieuw te beoordelen of het beeld dat je altijd van netwerken hebt gehad eigenlijk wel klopt. 

Netwerken heeft altijd een doel. Je zoekt naar contacten die je verder kunnen helpen in je werk of in je privé leven en andersom; dat jij anderen kunt helpen. Het betekent dat je in verbinding staat met anderen en daarom het principe van vraag en aanbod (geven en ontvangen) sneller, innovatiever en met meer resultaat kunt benutten, omdat je het samen doet. Je zou dus heel eenvoudig kunnen zeggen dat het doel van netwerken is: elkaar versterken.

We praten ons zelf gemakkelijk bezwaren aan. Herken je deze?

Bezwaar: Ik heb het gevoel dat ik me opdring als ik zomaar op iemand afstap.
Tip: Draai het om: maak je los van het idee dat je je opdringt. Het werkt ook als je gaat hopen dat anderen zich aan jou zullen opdringen.
Oefening: Hou jezelf heel helder voor dat degene die naar een netwerkbijeenkomst komt, daar juist komt om nieuwe mensen te ontmoeten. En daar ben jij er een van. Visualiseer jezelf in een omgeving met onbekende mensen. Loop op mensen af en zie hun blije  gezicht. Zij hopen net als jij dat iemand anders op hen af komt. Eigenlijk wachten ze dus op jou! 

Het eBook Netwerken, hoe werkt dat? biedt kennis, verhalen die verhelderen, vragen en opdrachten waardoor de lezer gemakkelijker inzicht krijgt in eigen gedrag over dit onderwerp.

Netwerken, hoe werkt dat? wordt ook als training vanuit Storytelling aangeboden. Klik hier voor meer informatie.

Om het volledige eBook á € 9,95 te bestellen, vul het formulier in via onderstaande button.