Waarschuwing voor vacaturefraude! Lees meer

Projob

organisatieontwikkeling

Organisatieontwikkeling is van toepassing op:

 • De zachte componenten: bedrijfscultuur, kernwaarden, (persoonlijk) leiderschap, teams (samenstelling, samenwerking), creativiteit & flexibiliteit, talentontwikkeling en kennis- en vaardigheidsontwikkeling. 
 • De harde componenten: processen, procedures, interne systemen en strategie.
  • Projob biedt coaching en training aan voor organisatieontwikkeling op het gebied van de zachte componenten.

  Bedrijfscultuur
  De grondslag van de bedrijfscultuur is verankerd in de organisatie en heeft de identiteit van de organisatie gevormd. De oorspronkelijke bedrijfscultuur is dan ook vaak niet hetgeen wat veranderd hoeft te worden, het is wat de organisatie is.

  Maar wat is er in de loop van de tijd gebeurd met de bedrijfscultuur, is die verder ontwikkeld of nog precies dezelfde? Kan de cultuur meebewegen met de veranderingen die (steeds sneller) op de organisatie afkomen: technologische ontwikkelingen, andere kijk op werk en duurzame inzetbaarheid. Welke competenties  zijn in de toekomst het hardst nodig om succesvol te blijven?
  Meebewegen betekent dan vaak: nieuwe rolverdelingen, voortdurende ontwikkeling van werknemers en management, flexibiliteit, betrokkenheid creëren, interne communicatie verbeteren, zelfsturend of zelf organiserend werken. 

  Competenties van de toekomst gelden niet alleen voor werknemers, ook de organisatie zal zelf moeten kijken naar de eigen competenties of die nog aansluiten. Voor de organisatie wordt dit vaak vertaald in de kernwaarden. 
  Hoe Futureproof zijn die?

  Samenwerken is een van de kernkwaliteiten van Projob en dat brengen we ook graag tot uiting door de cocreatie met zelfstandige professionals aan te gaan. Wij werken inmiddels in cocreatie met een aantal zelfstandige trainers. Ook werken er interim loopbaancoaches samen met onze vaste loopbaancoaches in transitieprojecten of outplacementtrajecten. 

wilt u meer weten?

Marja Beumer of Els Brouwer maken graag een afspraak om verder te praten over de mogelijkheden.


Marja Beumer
Directeur / Eigenaar ProjobEls Brouwer
Executive Director - Projob Company Onboarding